понеделник, 16 април 2018 г.

Документи – И КАКВО ВСЪЩНОСТ НАПРАВИХА ЯНКИТЕ!

И КАКВО ВСЪЩНОСТ НАПРАВИХА ЯНКИТЕ!
   
  Похарчиха седемдесетина стари ракети Томахоук от по 1 млн. американски долара всяка, барабар с другите две бивши световни колониални империи, поджиткаха със самолетите и корабите си насам-натам; притеснени само да не би да засегнат някой руснак в Сирия, превърнаха в руини един изследователски научен институт, военно летище и команден пункт на Сирийската армия; родните ни политолози – достойни българи на хранилка към агитките "Америка за България" и "Отворено общество" на уважаемия г-н Джордж Сорос, обзети от еуфория, им изръкопляскаха с възгласи: Евалла, голяма работа сте! – пък после янките си се прибраха да си ближат раните, че Сирийската армия с Руска помощ прогони тъй скъпите на американската нация главорези от превърнатите в скотобойна земи на Сирия, и естествено за капак най-накрая обявиха, че спечелили войната със световния тероризъм. Айде, моля ти се, виж ми очото! – както гласи старият махленски лаф от моя роден осемхилядолетен Пловдив, най-древния град на християнска Европа.

  И в цялата 50 (петдесет)-минутна акция пролича нравът и на жизнелюбивия, но и симпатичен все пак г-н Тръмп, и супер-горещата кръв на г-жа Мей, и мекошавостта на приятния на вид президент на Френската република г-н Макрон – двойник на г-н Росен Плевнелиев, версия на незабравимия М-р Бийн на актьора Роуалд Аткинсън.

   Дето се вика, рапорт даден – рапорт приет! И прогресивното човечество като че ли си отдъхна за известно време. Имаше главорези – имаше проблем. Няма ги вече главорезите, да видим кога пак ще се появят да режат глави, да блъскат с чук и да взривяват паметници на цивилизацията. Няма как, прогресът иска жертви! Както казва Мама Цецка, "за това мечтаеха нашите възрожденци, така искаше да ни види Левски".

Пловдив – европейска културна столица 2019

Plovdiv, 17 apr. 2018

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1547.)

    ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1547.)   28 апр.1997 СЛЕД КОНЦЕРТА   Мина й представлението на Re. Излъчваха го по националната ни телев...