неделя, 7 февруари 2021 г.

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (466.)

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (466.)

ПЪТЕВОДИТЕЛ НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ СТОПАДЖИЯ (3.)
Георги Харизанов (1978)

КВАРТАЛНИЯТ АКТИВИСТ НА ГЕРБ

  "Като активист на кварталната организация на ОФ, залесявал съм Западния парк и съм боядисвал огради на детски градини" – фука се сам с политическата си дейност любимецът на най-масовите родни телевизии др. Георги Харизанов (1978). Нямал бил висше образование, понеже работи адски много; копа, сее, върти четка баданарка, та решил: за какво му е диплома! Ама сбъркал, като се изфукал, че през 1998 г. учил бил в Датски някакъв си колеж. "Извинявам се, ама какво от туй че нямам диплома, за мен говорят резултатите" – рече скромно пред медиите. Нали стана дума за резултатите! 

  Фрагменти от живота на великия скромен човек, огласени публично през 2014 г.:
  1) Осъден за изнудване и бивш шеф на Съвета на директорите на ЕАД "Напоителни системи", Гочето Харизанов е с влязла в сила присъда за изнудване по чл. 213а, ал. 1, издадена от Софийския районен съд и влязла в сила от 15 април 2005 г. Осъден е на лишаване от свобода 2 години условно с 3-годишен изпитателен срок, глоба 1000 лв. 
  Романтичната биография на др. Георги Харизанов начева още през 1997 г., когато е момък едва деветнайсетгодишен. Автомобилът му, казва, бил ударен от друга кола и той заставил нещастника левак да му подпише документ, че му дължал 400 долара за щетите; такива са му на Георги обясненията 15 години по-късно. Потърпевшият обаче подава жалба за рекет, и така срещу притеснителния Г. Харизанов тръгва Първото му дело за престъпление от общ характер.

  2) През 2011 г. си вади документ, че е реабилитиран. Сега вече се труди в Съвета на директорите на държавното предприятие "Агроводинвест"; и през ноември на 2011 г. от Министерството на земеделието го издигат в борда на "Напоителни системи" ЕАД. Министърът май не знае, че е осъден и има висящи обвинения: за заплаха с убийство към млада жена и за кражба на 53 000 лв. от сейф на строителна фирма. Ето случая...

  Бил търговски директор във фирмата СТОА на арх. Дамян Стоянов, и часове преди обира внесъл няколко хиляди лева суха пара в касата. Привлекли го като обвиняем, защото неговият пръстов отпечатък откриват върху стъклената витринка в кабинета на управителя на фирмата. Според данни на Прокуратурата, обвиняемият Харизанов и неустановените му съучастници проникнали в помещението, където се помещавала касата на фирмата, демонтирали облегалка на един офис-стол с колелца и курдисали масивния сейф върху така изобретеното превозно средство, привързали го с кабел и лашнали стола към кенефа. Зад умивалника с оксижен рязали сейфа и го изпразнили. Чистият кяр – 24 хил. лв. и 11 500 щатски долара, кой ти ги дава!? После влезли в друг кабинет, ама вече не с взлом, ами с шперц, та оттам се озовали като гости в офиса на управителя, където била втората каса. Отключват, без да я разбиват, и изкярили още към 2 000 американски долара печалба. Около 4 часа след полунощ една от "спящите принцеси" сред господа пазачите се събудил, отишъл да пикае; не щеш ли, съглежда, пикаейки, касата на шефа си в кенефа: Абе, кво прай тоз железен сандък тук! – рекъл си милият Шерлок Холмс и позвънил да попита управителя и собственик на фирмата, а и на дежурния момък в столичното VII РПУ тоже чинно звънил да го пита поради что сейфът с парата е в кенефа – вероятно мислил, че полицията знае всичко, а не е тъй.

  По отпечатъците в кабинета на г-н управителя, на трудолюбивия г-н Г. Харизанов е повдигнато Второ обвинение. Което виси и си виси десет години, ама преди срока за прекратяване по давност бил внесен нов новеничък обвинителен акт. Но Софийският градски съд урежда нещата, понеже отпечатъкът не бил достатъчно доказателство да бъде обвинен дотолкова честен мъж. Следователите само установили, че Бил Гейтс-Харизанов уж многократно шетал из стаите с двете изтърбушени каси. И след умното заключение на Прокуратурата по обвинението относно грабежа, силно озадаченият Г. Харизанов на пресконференция обидено заявява, че научил за обира и се озовал там, обаче не за да краде, а с благородната цел да помогне... Кому да помогне, не уточнил.

  3) Осъден от фирма "Топливо" за дълг от 210 000 лв., през 2009 г. Гочето Харизанов преживял стрес с частен съдия-изпълнител. През март същата година "Топливо" АД пожелало Районния съд в София да приведе в изпълнение заповед, от която е видно, че г-н Харизанов дължи на дружеството 210 000 лв. И Харизанов иска, обаче не връща парата дори след покана доброволно да я върне. Тогава онези окрадени кожодери го осъждат, като решението е Харизанов да се издължи, но той отново не се издължава, макар да има силно желание. И с него се заема частен съдебен изпълнител от януари, та ча-а-ак до края на 2009 г. През декември на същата 2009 г. младият Бил Гейтс, както го наричал тогавашният биг-шеф Земеделският министър Мирослав Найденов, залага имущество като обезпечение за връщането на парата, която дължи, и иска спиране на изпълнението. Ура, молбата му е уважена от Съда! През 2011 г., вече шеф в държавно предприятие "Агроводинвест", напереният нашенски Бил Гейтс–Харизанов успява да спре принудителното изпълнение на вземанията от страна на кредиторите. Ала преди да заеме постове в двете държавни предприятия, е ответник и по други дела: че и там според онзи отработен стил дължи пари. Същевременно няма свой бизнес, нито имот на свое име, ама нищо-нищичко си няма, освен любов към Партията, която любов е в съгласие с европейските му духовни ценности* и май не му носи никакви приходи.

  Следва

Пловдив – най-древното жизнено селище в Европа

Plovdiv, edited by 7 fev. 2021
–––
* Вж. https://www.mediapool.bg/sladurat-harizanov-sam-se-zalichil-ot-sladurcom-bez-namesa-na-gdbop-news190041.html & http://www.mignews.info/kakav-politolog-e-bivshata-kalinka-na-gerb-georgi-harizanov/ ,бел.м. tisss.

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1546.)

    ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1546.)   Божието учение наподобява вода – както водата се спуска от върховете и се стича към ниското, та...