петък, 1 юли 2016 г.

Документ - НЕ Е ТОЧНО, НО ГОТИНО ЗВУЧИ

НЕ Е ТОЧНО, НО ГОТИНО ЗВУЧИ
   
      Баща ми Кирил беше състезател по мото-крос, живя и умря по време, кога "рокер" за българина бе неизвестна дума. Виждам простичкия, може би най-ценен войнишки Орден за храброст върху китела на генерала; същия простичък орден имаше баща ми. Този орден не се дава случайно.

     От друга страна, нямам против рокерите на Русия и тяхната мисия да обиколят т. нар. славянски братя и да палнат свещица в християнските храмове. Това е знак за уважение, не за омраза. И все пак... Изкефи ме надписът под фотото на българския генерал. Защо ли? Защото български войник не е престъпил ни крачка извън Българската земя, а дошлите не с мир руски витязи, обвеяни от славата на низ спечелени битки в Азия и Европа, са яли пердах, образно казано, от нашите необучени войничета, едва-що пъхнати във войнишки дрехи прости овчари, орачи и копачи.

    Дами и господа ловки политици, независимо откъде идвате тук и за какви се смятате, моля уважавайте моя бедстващ, топящ се ден след ден, унижаван от мекеретата на US страдащ народ! Та затова... НЕ Е ТОЧНО, НО ГОТИНО ЗВУЧИ!


Plovdiv, 1 uli 2016

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1541.)

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1541.)   Роденият във Врабево, селце нейде сред Троянския балкан Николай Заяков (1940-2012) * – поет и колег...