вторник, 8 октомври 2024 г.

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1652.)

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1652.) 

  Целта на отродника е да те извади от равновесие излезеш ли от кожата си, как ще се разбереш после със себе си? Борбата за едничката наша България не е ни показен жест, нито фукня, а устойчивост при предизвикателства от всякакъв вид. Вълкодав с достойнство не те облайва, не ти скача по крачолите, а те гледа право в очите. Тъй че зарежи клоуна, който лае по българите, по всичко родно и се прави на чужденец! В дните на Априлското въстание подобен род храбри персони се преобличали в женски дрехи, криели се под миндера и тракали зъби. Ала когато Ботевата чета влиза в село Борован, следвана от глутници башибозук в същата пролет на 1876 г., юначните мъже на героичното село Борован постъпили точно тъй. Факт! – Аноним (1947)

  22 dec. 2006

ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА ВЪВ ФОРУМИТЕ НА ИНТЕРНЕТ

  Грандоманията и лицемерието, леснотията, с която човек може да се гаври и да се подиграва с други българи, като праведен да бъбри от всяка трибуна, която имаме в Републиката. Вестниците – изпълнени с платена журналистика, електронните медии, обслужващи тънка прослойка управляващи тарикати. И когато ни остава единствено Internet, т.нар. социални мрежи, ето че и тук лицемери окупираха вече и това място за сериозни разговори по форумите "Какво се случва в България".


Грънчаров (1959)

 Ангел Грънчаров: – Неадекватна анонимна тъй загрижена за мен другарко*, дето сте написала горния тъпичък коментар, какъв човек ще съм, другарко, решавам само аз, панимаете? Как ще живея и какво ще правя, решавам само аз, другарко, панимаете? Какви разговори ще водя, пак решавам аз, заедно със събеседниците си. Аз, скъпа ми тъпа и злобна другарко, съм интелектуалец и водя интелектуален живот, какъвто Вие никога няма да водите по понятни причини. Не са "безсмислени" разговорите ми, Вие, като ги определяте за такива, показвате, че сте изключително тъпа и зла. И за капак – завистлива. Кой ще ме издържа ли! Вие самата, другарко, ще ме издържате. Щото сте тъпа, щото Вие ще работите, а мен ще ме издържате, за да водя своя интелектуален и духовен живот. Аз съм мислител ма, другарко, и моята работа е да мисля и да говоря, панимаете? Аз, именно, си върша работата, другарко. Тъй че кое сега е безсмислено! Това, дето Вие самата ми написахте, с което се изложихте за пореден път! Панимаете, тъй неумна другарко?

tisss (1947):

  Колкото и да вредим на заобикалящата ни природа, тя е пълна с живот и не умира. Създателят има винаги backup plan за човечеството и природата. Да говориш, когато нямаш какво да кажеш, да се кълнеш днес в Иван Костов, утре в турските изселници, да призоваваш до едно време Маркс и Ленин, като върховен арбитър за истинност, а после да се кълнеш, че без Божията майка и Младенеца не можеш да си представиш своя живот. Да маскариш хората, да сееш неистини... Персонално за себе си чух поне три дебели лъжи. Приписват ми думи, които не съм казал, приписват ми се чувства, които не изпитвам, приписват ми се мечти, които не са мои, и над тъй съчинения мой образ ми се надсмиват с грандоманска екзалтация... Досега ми беше смешно, но това, което се случва тази утрин във форум "Политика" на този сайт** не е ли мародерство от нов вид? Предлагам да поразмишляваме по темата "Подставените лица в Internet-пространството". Не конкретната личност ме вълнува, а явлението. Защо точно днес, защо като част от онова прословуто приобщаване към цивилизованата християнска Европа и някакви митични европейски духовни ценности? Пак ли нас, българите, ще ни преориентират, като общност на немислещо безпросветно туземно население?

   Аноним: – За съжаление има такива хора, tisss! Жалко е наистина! Чувствам се и аз виновен донякъде, дори може би съм продиктувал тая "психопатщина" с въпроса си към лицемера Грънчаров: "По каква линия е учил в лоното на бившия СССР?" Дано да избърше пяната от устата си и ми отговори. 

– Кошмарът на достолепния хрисим г-н Тиссс тази сутрин! Става и вижда, че всички теми на мразения от него AngelPotter са във форум "Политика"... Това беше шегичка специално за теб, драги ми Тиссс, с оглед на слабите ти нерви, и ето – ти се хвана на въдицата, откри вселенски заговор в Интернет, организиран от злите сили спрямо собствената ти особа и твоята любима партия Атака. Представям си лицето ти в тоя миг и неговите гримаси. Животът не е чернобял, драги Тиссс, но твоите възприятия го правят такъв, само за теб, разбира се! Попрочети малко от Артур Шопенхауер, и то в оригинал, прочети неговата велика книга, стига си се доверявал на анализите върху Шопенхауер от марксиста Исак Паси и ще разбереш нещо много важно, което сега ти действа така деградиращо. И тогава ще се примириш с факта, че всички хора просто няма как да мислят като теб, мили ми страдалецо Тиссс. 

Ventor [Re: AngelPotter] 17.12.2006 

– Ейнджъл, всички сме притеснени за менталното ти състояние! Това, което направи, не може да се разглежда като шега. Все ти повтарях, че ще полудееш, и ти накрая взе, че го направи. И не мисля, че става дума за подставено лице (Ангел), а за обикновена психопатия. Смущава ме детинското обяснение на тазсутрешното му деяние: (цитат) "Това беше шегичка, специално за теб, драги ми Тиссс, с оглед на слабите ти нерви, и ти се хвана на въдицата, откри вселенски заговор в интернет, организиран от злите сили спрямо собствената ти особа и любимата ти партия Атака". 

  Re. tisss: – Тъпо! А и да не забравяме ненормалния брой ухилени до уши емотикони в почти всеки постинг на "философа". 

  Пловдив, 20 декември 2006 година*** 

Пловдив – културна столица на Европа

Plovdiv, edited on 8 oct. 2024

Илюстрации:
- Г-жа Елена Поптодорова (1951), политик, анализатор.
- Успешни представители на Демокрацията в България.
–––
* Философът-психолог смята, че жената по природа стои по-долу от мъжа, затова към несъгласни с него се обръща като към жени. Така може би изглежда мъжествен.
** Сайтът all.bg на 50 хил. българи, които, бягайки след Десети ноември от Отечеството си, са се заселили в бленувания свят на свобода и благоденствие отвъд Атлантика, в близо тримилионния град Чикаго. 
*** Текст в сайта all.bg отпреди 18 години демокрация в Република България. Бел.м., tisss.

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1655.)

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1655.)  И предадох сърцето си, за да узная мъдростта, лудостта и безумието. И познах, че и то е гонене на вя...