събота, 19 януари 2019 г.

1. ПОДСТАВЕНИТЕ ЛИЦА В ИНТЕРНЕТ

   "Журналистика е да съобщаваш на света неща, които друг не желае да бъдат огласявани. Всичко останало е PR” – Джордж Оруел (1903-1950)

1. ПОДСТАВЕНИТЕ 
ЛИЦА В ИНТЕРНЕТ
I.
   15.12.2006 08:45 
tisss

  – Грандоманията, лицемерието, леснотията, с която някой може да се подиграва на други човеци, като сее така познатата ни партийна злост от всяка трибуна, която имаме в Републиката. Вестниците – пълни с платена журналистика, електронните родни медии обслужват тъничка прослойка управляващи. И остана единствено Интернет. Но ето, че бивши доносници и офицери на бившата Държавна сигурност окупираха и това местенце за обсъждане какво се случва с нас, българите в България.

   Да говориш, когато всъщност нямаш какво да кажеш, да се кълнеш днес в Иван Костов, утре – в изселниците към Турция, до някое време Маркс и Ленин да са ти върховните арбитри за истинност, а след "славния" Десети ноември да се кълнеш, че без Божията майка и Младенеца буквално не можеш да си представиш живота, да маскариш несклонните да ти повярват, да сееш неистини... Персонално за себе си чух поне три дебели лъжи: приписват ми се фрази, които не съм казал, приписват ми се чувства, които не изпитвам, приписват ми се мечти, които не са мои, и върху така съчинения мой образ ми се надсмиват с грандоманска екзалтация... Досега ми беше смешно, но това, което се случва тази сутрин във форум Политика на този сайт, не е ли мародерство от нов тип! Предлагам да обсъдим темата "Подставените лица в Internet-пространството". Не конкретната персона ме вълнува, а явлението, и поради каква причина то се явява част от онова прословуто наше приобщаване към цивилизована Европа и т.нар. европейски духовни ценности. Бъдете здрави!

II.
  15.12.2006 12:19 [Re: tisss]

 domein 

  – За съжаление, има и такива хора, tisss. Жалко е наистина! Чувствам се виновен донякъде, дори може би аз съм продиктувал тази "психопатщина" с въпроса си към Ейнджъл – по каква линия е учил в "Меката на СССР"? Дано все пак избърше пяната от устата си и ми отговори.
III.
  15.12.2006 14:42 [Re: tisss]
AngelPotter

  – Кошмарът на достолепния и хрисим г-н Тиссс тази сутрин – става и вижда, че всички теми на така искрено мразения от него AngelPotter са във форум Политика. Това беше шегичка, специално за теб, драги ми Тиссс, с оглед слабите ти нерви, и ето, ти се хвана на въдицата, откри вселенски заговор в Интернет, организиран от злите сили спрямо собствената ти особа и твоята любима Партия Атака. 

  Представям си лицето ти и неговите гримаси в този миг. Животът не е толкова чернобял, драги ми Тиссс, обаче твоите възприятия го правят такъв – само за теб, разбира се! Попрочети малко от Шопенхауер, и то в оригинал, прочети неговата велика книга, стига си се доверявал на анализи върху Шопенхауер на марксиста Исак Паси, и ще разбереш нещо много важно, което сега ти действа деградиращо. Тогава ще се примириш с факта, че всички хора просто няма как да мислят като теб, мили ми страдалецо Тиссс. 
IV.
  15.12.2006 14:46 [Re. AngelPotter] 
 domein

  – Ейнджъл, всички са много притеснени за менталното ти състояние! Това, което направи, не може да се разглежда като шега. Все ти повтарях, че ще полудееш, и ти накрая взе, че го направи. 

V.
  15.12.2006 15:20 [Re: tisss]
мислещ гражданин

  – Шепа организирани престъпници срещу милиони объркани андрешковци! Време е да се организираме и да поставим гражданските си въпроси на дневен ред, само в наш интерес е! Иначе си оставаме жертва на шепа хищници и на рационалното свое бездействие.

VI.
 15.12.2006 16:11 [Re. AngelPotter] 
N*&**©$%

  – Не мисля, че става въпрос за подставено лице (Ангелчо), а за най-обикновена психопатия. Смущава ме детинското обяснение на тазсутрешното му съобщение:

(цитат) "Това беше шегичка, специално за теб, драги ми Тиссс, с оглед слабите ти нерви, и ето, ти се хвана на въдицата, откри вселенски заговор, организиран от злите сили спрямо собствената ти особа и любимата ти партия Атака".
  Тъпо! А и да не забравяме ненормалния брой емотикони в почти всеки постинг на "философа". 
VII.
  15.12.2006 16:30  [Re. мислещ гражданин]
AngelPotter 

   – Рационално бездействие... Какво е пък това, обясни, че не схващам!
VIII.
  15.12.2006 17:05 [Re. AngelPotter] 
 gandolfo

 (цитат) "Благодаря на всички! Все още не е дошла полунощ и се оказа, че в този момент 500-ят посетител на моя блог е влязъл да го разгледа. Става дума за брой посетители този ден, 14 декември. За блога HUMANUS, създаден съвсем наскоро, това е рекорд и най-голямо постижение! Искам най-искрено да благодаря на всички, които са проявили внимание към размислите, които предлагам в блога си! За мен това е много задължаващо и ще се опитам да оправдая доверието ви и занапред! Това е ваш жест и към философията, на която се стремя да служа. А философията може да ни даде онова, което ни е най-потребно. В тези дни на апатия и обърканост, струва ми се, най-потребна ни е истината. Защото тя ще ни направи свободни, както ни учи нашият велик учител Христос."
  – Това е последното ти изказване в много теми, което си писал в 5,30 ч. А бе, ти луд ли си, или си просто тъп? Не мислиш ли, че е неетично спрямо другите в този форум да ги занимаваш с твоите проблеми? Ти, всъщност, въобще не можеш да мислиш. Не разбра ли, че си досаден и дотягаш на много хора с твоите тъпотии.
 IX.
  17.12.2006 17:38 [Re: tisss]
Ventor

  – Според мен, във форум Политика не пишат много хора. Много хора обаче го наблюдават. За подставените лица мога да кажа следното... Те са няколко вида: 
   1) платени партийни агитатори, на които е възложено да промиват мозъци; 
   2) откровени провокатори, които с безкрайни обиди, простотии и лигавене се стремят непременно да обидят даден човек за мнението му и да опорочат всеки сериозен разговор, като изместят същността на темата, та сред простотиите им хората да забравят за какво точно става въпрос;
   3) нереализирани комплексари, които си избиват комплексите и тук се опитват едва ли не да блеснат;
   4) съчетание на някои от горепосочените.
  Тези хора, разбира се, се броят на пръсти. За съжаление и аз понякога се връзвам на подобни екземпляри и им отговарям, въпреки че не заслужават внимание. Но на лъжите, клеветите и мръсотията трябва да се даде категоричен отпор. 
X.
  17.12.2006 19:45 [Re. AngelPotter] 
Ventor

  (цитат) "Тогава ще се примириш с факта, че всички хора просто няма как да мислят като теб, мили ми страдалецо Тиссс..."
  – Неуважаеми комунист Потър, това, че един интелигентен човек казва истината, те дразни, разбирам. От цялата купчина от "теми", "идеи", "коментари", "анализи", "оценки" и прочие простотии, с които ни заля, проличава единствено огромната ти психопатия, която яко те друса. Така яко, че повечето тук наистина сме впечатлени от този рядък психиатричен феномен, на който сме свидетели. Може би в началото всички тези глупости си ги възприемал за игра. С течение на времето най-вероятно си повярвал на маниите, които изливаш във форума. И понеже, като интелигентен човек, Tisss разбра тежката ти патология, ти явно се жегна и от него. И като всеки комунист-примитив, започна да бълваш храчки срещу него. Може би си се вживял в ролята на мисионер, едва ли не пророк. Но истината е, че си нула, и то кръгла. 

XI.
  17.12.2006 20:06 [Re. AngelPotter]
daik

  (цитат) "...Това беше шегичка, специално за теб, драги ми Тиссс..."

  – Според теб, и да се изсереш пред Президентството е шегичка. Нищо чудно да го направиш. А "шегичката" не беше ли за мен? Защото моето его е обидено! Много си зле. Послушай и другите от форума, лекувай се. Може да стане късно. 
XII.
  20.12.2006 09:27 [Re: Ventor]
 
tisss
 (цитат) "На лъжите, клеветите и мръсотията трябва да се даде категоричен отпор"

  – Думата "категоричен" ме притеснява. Срещу плоско тенеке, като подвизаващия се по форумите "философ", който си е присвоил лика на Сократ, колкото по-силно блъскаш, толкова тенекето повече врява вдига. Има и други начини да се отвърне на тази досада, мисля си. Бъдете здрави! Щом така отчаян е воят, явно има защо. Все пак днес е Игнажден, начеват т.нар. бесовски (наречени още "поганските") дни, когато плъховете изпълзяват от дупките и народът ги отпъжда от имота си или ги умилостивява с ритуални свещенодействия и наричания. И това ще продължи чак до Богоявление. Тъй че да внимаваме с бесовете!

  Следва

Пловдив – столица на културата, Европа 2019

Plovdiv, edited by 19 jan. 2019

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1541.)

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1541.)    Роденият във Врабево, село нейде в Троянския балкан Николай Заяков (1940-2012) * – поет и колега в...