понеделник, 30 декември 2019 г.

ХРАМЪТ НА ЗЛОТО

ХРАМЪТ НА ЗЛОТО*

  Както може би вече знаете, масонството е било през миналите векове пазител на древните мистерии – окултни и езотерични учения, които се съобщават единствено на посветени. Но как да си обясним тайнствена религия, която отнема поне няколко години обучение, за да се разбере; казват, че окултистите извличали своите учения от древни египетски, вавилонски, кабаласки и гностически култури, които по време предхождат християнската цивилизация. Тайните общества са принудени да скрият същинската природа на своите философии зад вяра уж в християнството, само за да избягнат преследване от официалната власт. От векове подобни общности на "посветени" – Розенкройцери, Рицари, Тамплиери и пр., в християнска Европа са обвинявани в идолопоклонство.
  Докато масони от по-ниски нива могат да практикуват християнство, онези, които се стремят да достигнат висока степен в рамките на Братството, трябва да изучават постулатите и философиите на тази мистериозна религия. Масонът не се е стремил светът непременно да приеме представата му за духовност, понеже представата му за духовност е строго запазена само за посветени. Личност на висока позиция в обществото, ала масон, се стреми да подведе към "глупава" версия езичеството си.
СИМВОЛИ И ПРЕДСТАВИ ЗА СВЕТА

  Внушителният екстериор на катедралата "Св. Йоан Божествени" в днешния Ню Йорк провокира ужасяващи представи, когато човек по-внимателно се вгледа. Но какво по-точно откриваме там? Да разгледаме детайлите в храма.

  Върху западната фасада на сградата каменоделците изваяли скулптурни сцени, изглеждащи странно за храм на християнската вяра. Поразителни са смразяващите изображения на унищожението на града и неговите забележителности. Виждаме Бруклинския мост, разпадащ се с колите и автобусите, рухващи в бурните води. Вдясно е Статуята на свободата потъваща в залива. С ужасяващо пророчество е представена и Нюйоркската фондова борса с търгуващите хора наоколо.
ЦЕЛ НА УЖАСЯВАЩИТЕ СКУЛПТУРИ

  Свети Йоан Богослов е автор на Апокалипсиса (Откровението), където описва в символни картини събитията, които предстои да се случат. Окултистът вярва, че в Откровение Йоаново е закодирано познание, предназначено само и единствено за посветения в езотеричните (скритите) учения. Сцена върху западния вход на най-високата катедрала в света представя Ню Йорк като Великия древен Вавилон – град, според Свещеното писание, разрушен до основи от Божия гняв. Скулптурата представя рухващите кули-близнаци на Световния търговски център върху колона в храма. Скулптурата е монтирана през 1997 г., четири години преди терористичния акт с Кулите. Други разпознаваеми обекти върху колоните на храма, са скулптури на сградите на Chrysler и на Центъра Citigroup. Пасаж от Апокалипсис (Откровение 18), съответства на тези композиции в катедралата на Ню Йорк:

     "Падна! Падналият е Великият Вавилон!
      Той се превърна в дом за демони,
      за преследване на всеки зъл дух,
      на всяка нечиста отвратителна птица.
      Защото всичките народи са пили
      заблуждаващото вино на нейните блудства.
      Земните царе прелюбодействаха с нея,
      търговците на света се бояха от прекомерния й лукс".


  Възложителите на храма внушават доста неща чрез многобройни прилики между действителния днешен Ню Йорк и Великия древен Вавилон, описан в Библията. В Апокалипсиса четем: "Великата проститутка, която седи върху много води – хора, тълпи, народи и езици, държи в ръка златна чаша. Тя управлява царете на Земята... (Статуята на свободата?). Търговците на Земята, кога се обогатиха в прекомерния си лукс, плачеха, защото никой не им купува вече стоките... (Нюйоркската фондова борса?). Търговците, дето разпродадоха всички тези неща и спечелиха богатството си така, ще стоят далеч, ужасени от мъките си. Ще плачат, ще жалят и ще викат:

        Невольо! Невольо, о, Велик град,
         облечен в лен, мораво и червено,
         блестящ от злато, скъпоценни камъни и перли!
         Само за час това огромно богатство бе разрушено"
.


  Днес над 70% от световната търговия минава през Нюйоркската фондова борса; защо сградата е изобразена върху апокалиптичната колона на храма! Съществена част от Апокалипсиса на св. Йоан се отнася до търговците и търговските им стоки. Защо строителите на Божествената катедрала "Св. Йоан Божествени" предричат със зловещи подробности унищожаването на своя град? Вгледаш ли се в скулптурата на Нюйоркската Асоциация (NYSE), ще откриеш човешки скелет и страховити твари, представящи смърт и унищожение. Това пророчество ли е?

  Скулптура, очевидно символизираща борбата между добро и зло, носи елементи, присъщи за езическите представи: Поклонението на слънцето, Митични същества, Слънчевата или Лунната двойственост. Назована "Фонтанът на мира", скулптура заимства фантастичния, преиначаващия стил на гротеската. Животински твари се изнизват от усмихващото се Слънце, което е основа на култовете в ред езически ритуали за поклонение как слънцето дарява живот. Идолът сочи на изток, езическа традиция. Странни неща върху скулптурата, като ДНК-символ (ДНК има и над входа на Катедралата). Известно е как съответства на Християнската вяра генното инженерство. Джон Ленън в една от песните си казва: "Един ден светът ще живее като един. Хора, мислете, това е страшно!"

ПРОЦЕСИЯ НА ТАЛАСЪМИТЕ

  Всяка година на Хелоуин катедралата "Св. Йоан Божествени" е домакин на събитие, наречено Великото шествие на духовете. Основно това е парад точно в светилището на Катедралата, където хора в костюмите на ужасяващи демони, духове, чудовища и други страховити неща се разхождат при зловещия вой от музикалния орган в храма. Това напомня странните ритуали в окултните групи. Извън големия брой костюми и маски, представящи всевъзможни демони и самия Сатана, има и нещо неприсъщо за християнски храм – някои костюми са гавра с християнството.

  Поръчителите за строежа на Нюйоркската катедрала "Св. Йоан Божествени" с подробности предсказват унищожението на своя град. Доста необичайно, нали! В скулптура на Нюйоркската Асоциация (NYSE) се мъдри скелет и страховити твари, които представят смъртта и унищожението. Това дали не е пророчество?

ХОРАТА СА ПАРАЗИТИ ВЪРХУ БОЖЕСТВОТО ЗЕМЯ

  Храмът има пълна акредитация от ООН и за ООН е ключов актьор в духовността. Дванадесет лица, посочени за директори (съветници) в Храма на разбирателството, са членове на съветите в Глобалния форум на ООН. Този род форуми са трибуна за оратори, агитиращи за Новата световна религия, основана върху Поклонението на Земята. Джеймс Ловелок – един от най-изявените окултисти, проповядва, че Гея (Божеството Земя) дарява живот и има способността да се самолекува, но описва хората като раково заболяване на Божеството – коварна болест, за да бъде излекувана. С други думи, хората сме паразити на Божеството.

ИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ И ОКУЛТИЗМЪТ
  
  Ал Гор, който вече няколко пъти държи реч в Катедралата на Св. Йоан Богослов, твърди: "Бог не е отделен от Земята". За християнството, юдаизма и исляма Бог е отделен от Земята, той е в Небесата. Ако се замисли човек над фразата на г-н Гор, излиза, че: Бог = Земя = Земята е Бог! И г-н Ал Гор бе възторжено аплодиран тук за своите книги и за лекциите си. Църквата на Всички светове поздрави победата на двойката Бил Клинтън - Ал Гор в изборите за президент на Щатите през 1996 г., като написа: "Ние сме Нео-езичници, предлагаме еклектична реконструкция на древните природни религии, комбинираме архетип от множество култури с мистични духовни учения, нашите вярвания и духовни ценности не се различават от онези, които Вие, г-н Гор, описвате като собствени. Книгата Ви "Земята в хармония" сред нашите вярващи е манифест за всичко онова, на което ние държим. Знайте, тук ние сме половин милион нео-езичници, подкрепяме Ви, гласувахме за Вас и ще подкрепяме Вашата политика за спасение на Земята и обединение на Великото Семейство".

ПАМЕТНИЦИ И ЗНАЦИ

  Странни паметници и произведения на изкуството, монтирани от мощните тайни групи на видни места тук, призовават за нов тип глобална духовност. Ключовите изрази и думи, които те използват, за да направят този вид манипулация социално приемлива, са "Мир", "Хармония с природата", "Хармония с безкрайността". И как може да си против мира?! Не можеш, разбира се, но този род послания прикриват зловещите средства, които се готвят да приложат за постигане на целта – "Мир" ще настане, само когато имаме едно световно правителство; "Хармония с природата" ще имаме само когато световното население драстично бъде ограничено, докато "хармония с безкрайността" ще получим, когато светът се откаже от традиционните религии, за да прегърне модерното нео-езическо... човеколюбие"(?! – бел.м., tisss).

  Катедралата "Св. Йоан Божествени" действа като мозъчен център за духовния облик на т.нар. глобална промяна. Чрез многообразните форуми и срещи на ООН Храмът на разбирателството обединява лидери от основните религии по света, за да сътвори универсалното свое послание, което по-късно ще бъде съобщено на човечеството чрез местните религиозни мрежи. По бавен, но сигурен начин смятат да преоформят всички религии в една всеобща световна религия под знака на... човеколюбието. Образец за подмяна на духовността са лекциите на Madeleine L’Engle в катедралата (лидер сред основателите на храма). Ученията на
Madeleine L’Engle включват: шаманизъм, изживявания извън тялото, астрално проектиране, Таро методи за предричане на съдбата, Преклонение спрямо Божеството Земя, психични способности, йога, тантрическа тога (сексуална форма на т.нар. черна магия), астрология. Почти всички изброени тук практики са осъдени от векове, ала са възприети за лекции в Катедралата на Ню Йорк. Тези курсове се популяризират и в част от религиозните храмове по света.

ЕКОЛОГИЯ И ЕКСПЕРИМЕНТИ СЪС СМЪРТТА
  
  Екологията, според окултизма, е основната ценност и трябва да бъде глобално наложена. Чрез внушението на чувство за неотложност и страх от деградация на природата лесно е да бъдат гласувани закони, които нормално щяха да са крайно непопулярни – като например, да се повишат данъците заради околната среда, да се измести вниманието на вярващите от послания на религията им към послания на единствено новата вяра за Поклонение към Божеството Земя. Онзи, който приеме тази вяра на Новата ера, ще бъде склонен да приеме и противоречиви проекти, като Планираното родителство и Евгениката (създаване на човешки същества и животни по изкуствен начин). Превърнат ли във върховна "модерната" си религия, която уж е посветена на преклонение към Природата, ще виждаме човеците като паразитно присъствие и вече без скрупули ще възприемаме смъртта на огромна част човешки същества и животни само заради доброто за Божеството Земя.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ
  
  Ако не сте разбрали дотук, катедралата "Свети Йоан Божествени" в Ню Йорк не е християнски храм. В действителност вярата, представяна там, се състои от лица, които работят за изкореняване на религиите. Не говоря за която и да е вяра. Знаем, че всяка вяра внася мъдрост със своите поучения. Но безумството с вярата на човечеството и възванията за преклонение пред нещо чудовищно е една епична, библейска манипулация. Отците в Светото писание твърдят, че Сатана е господар на Измамата. Онези, които отиват в катедралата, са манипулирани по начин, които едва ли могат да си представят. Ап. Павел предупреждава:

"… защото такива са лъжливите им апостоли, измамните работници, които се превъплъщават като да са апостоли на Христос. И не е чудно. Самият Сатана се превръща в Ангел на Светлината. И не е трудно неговите служители също да се представят за свещенослужители на истината, но тяхната кончина ще е според делата им" (Послание II до коринтяни, 11: 13-15).

  Отклонение от вярата чрез подлъгване на огромни маси да се покланят на нещо извън традиционните религии е кощунство. Който отива в тази катедрала, знае ли към кого всъщност отправя молитвите си?

  Автентичен текст и илюстрации: vigilantcitizen.com
  Съкращения и редакция: tisss

Пловдив – столица на културата, Европа 2019
Plovdiv, edited by 30 dec. 2019
–––
* Разположена на авеню Амстердам в Morningside Heights, катедралата "Св. Йоан Божествени" е най-голямата катедрала в света и главна църква на Епископската епархия в Ню Йорк. Бел.м., tisss.

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1541.)

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1541.)    Роденият във Врабево, село нейде в Троянския балкан Николай Заяков (1940-2012) * – поет и колега в...