четвъртък, 30 май 2019 г.

МОМЧЕТО СИ ОТИВА

МОМЧЕТО СИ ОТИВА

  След топъл задушевен разговор на четири очи между председателя на ПП ГЕРБ и члена на ПолитбЕрото Цв. Цветанов другарят Цветанов подаде оставка от всички ръководни постове. Оставката е депозирана и приета от председателя и вожда на Партията-ръководителка др. Бойко Борисов, който благодари на другаря Цветанов за отлично свършената работа през годините.

  Не седемте му апартамента и дявол ги знае колко къщя и къщурки за гости... Него частният асансИЙОр му изяде главата! Жалко за хубавия човек! Щото не всекиму е писано да има частен асансИЙОр. Частен самолет, частен платноход, частна летяща чЕния като др. Меди Доган, частен ТЕЦ, частен бомбардировач може, обаче частен асансИЙОр е прекалено голям залък, за да го преглътне нашенецът и да отмине с песен на уста и спокойно таз гавра. Някой си нашенец вече тревожно писал: А пък Цветанов си направил апартамента с два асансьора – един за слизане и един за качване. От комисионните за самолетите Ф16 ги направи! Вече е свободна птичка и по цял ден ще се вози!

  Пуста завист! Що Цвъки да си джитка нагоре-надоле с частния асансИЙОр, а аз да не мога, нали?! Така разсъждаваме ний, щото сме уж европейци, ама не съвсем.

Пловдив – столица на културата, Европа 2019

Plovdiv, edited by 30 maj 2019

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1541.)

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1541.)   Роденият във Врабево, селце нейде сред Троянския балкан Николай Заяков (1940-2012) * – поет и колег...