четвъртък, 2 юни 2022 г.

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (993.)

  ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (993.)

  Някъде далеч, в неотбелязания на картата затънтен и рядко посещаван край на Западния спирален дял на Галактиката се намира дребно, пък и с нищо особено незабележимо, жълто слънце. Около това слънце на разстояние приблизително деветдесет и два милиона мили обикаля и се върти съвсем незначителна мъничка синьозелена планетка, чийто обитатели – произлезли от маймуната първични форми на живот, са така изумително изостанали, че още смятат електронните часовници за хитроумно изобретение.

  Тази планета има, по-точно – имаше един проблем: почти всички хора, живеещи на нея, в по-голямата част от мизерния си животец се чувстваха нещастни... Много бяха предложенията за решаването на проблема, но повечето се отнасяха до движението на едни зелени късчета хартия. Което е твърде странно, понеже въпросните късчета хартия съвсем не бяха нещастни. И така, проблемът си оставаше нерешен – мнозина се чувстваха кофти, а повечето от тях – отвратително кофти, включително: и онези с електронните часовници...*

03 mar. 2011

ПЪТЕВОДИТЕЛ НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ СТОПАДЖИЯ

АПОСТОЛИ НА ДЕМОКРАЦИЯТА

Апостол № 3

Георги Коритаров (1959-2021)

  Докато се учи в Софийския университет, вече е сътрудник на Държавна сигурност. Твърди, че с шантаж са го изнудили да работи за тайните служби, когато открили, че ползвал фалшив документ, за да отърве от военната служба. Бившият агент на Шесто главно управление в Държавна сигурност (политическата тайна полиция на бай Тошо) служи само десет години под псевдонима Алберт, защото силно си падал по великия Айнщайн. Ползвал руски, китайски, албански, сръбски, хърватски, полски, английски. Подир славния за управляващите партийци на БКП Десети ноември и от създаването на седесарския орган вестник "Демокрация" до последния си дъх служи на Истината, щастието и демокрацията. Журналистиката – отбелязва скромно, му е вдъхновение в живота. Истината и само Истината, светата Истина, и нищо друго в света на Любовта.

Апостол № 5
Данаил Кирилов (1970)

  По мощни вътрешни убеждения през 1997 г. се записал за член на БСП, тъй че вече при управлението на НДСВ е назначен за шеф в кабинета на вицепремиера Костадин Паскалев (от БСП) и от 2003 до 2009 г. е общински съветник в София, естествено като праведен член на БСП. Уви, след парламентарните избори, когато пребоядисаните и обновените губят, отново по изключително дълбоки вътрешни убеждения изприпкал да се зачисли за член на новичката политическа партия ГЕРБ, и нормално тутакси се оказва областен управител на "фупафа София". Обаятелен, изключително ерудиран оратор, депутат в XLIII и XLIV Народно събрание, Данаил Кирилов, като председател на Комисията по правни въпроси в Народното събрание, е ярък борец за европейски духовни ценности, радост, мир и щастие в Евросъюза и по всички земни кълбета.

Апостол № 6
Валери Симеонов (1955)

  Биг-предприемач, политик, мажоритарен собственик на ТВ СКАТ, съпредседател на политическа коалиция Обединени патриоти, бивш вицепремиер по икономическата и демографската политика в третото правителство на ПП ГЕРБ, шеф на КТ "Подкрепа", съосновател на СДС в Бургас на трудовите хора. Не е дип ясно кога Валери си сменя фамилното име Балевски, вероятно то се е случило подир славния Десети ноември. Бащата – др. полк. Симеон Балевски (1929) приключва с армията като зам.-командир по политическата част на полка в Попово. През 2011 г. на местните избори и в същото това Попово полковникът е в листата на БКП (Партия на българските комунисти), като в бургаския вестник "Десант" – собственост на сина Валери, публикува редица жарки материали, в които демонстрира мощни прогресивни, т.е. комунистически убеждения.

Апостол № 7
Волен Сидеров (1956)
  Политик, журналист, шеф на Политическа партия Атака. Ярка политическа персона, народен представител от 11 юли 2005 г. Като депутат е осъден за хулиганство по пет дела. Шило в торба не стои, нали! Не е ходил войник, че бил кофти със зрението. При аномалия над 10 диоптъра на двете му очи, донаборната комисия отбелязва "негоден за казарма, годен за прехраната", което ще да рече: вижда до пет метра, колкото да се ориентира де й се намира папото (храната). Мистерия е как само няколко години след като отървал редовна военна служба в Българската армия, се оказва професионален фотограф, с този род тежко късогледство реално би трябвало да е сляп като къртица.
  През 1989 г. др. Волен се записал за член на Комитет 273 и Екогласност, участва и в Независимото дружество за защита правата на човека, а по-късно вече е член на СДС. В зората на 1990-те години е главен редактор на вестник "Демокрация". После зарязва и СДС, и вестника им, само за да го назначат на длъжността зам.-главен редактор във вестник "Монитор". Пак по онова време, припомнят, беше и прес-аташе на свързаната с Мултигруп и Газпром компания "Овергаз"Приет за студент през учебната 2002-2003 г., приключва годината с две шестици и четворка, някой си професор Тотев е шокиран от знанията му в сферата на Бог и Свещеното писание (Библията). Тогава окриленият Сидеров записва четиригодишно обучение, обаче – уви, след като отслужил в обоза на Армията, парясал и теологията, само за да се посвети на политиката с голямо П.
  2003 г. се кандидатира за кмет на София.
  2005 г. пробва да регистрира партия с име от предаването по телевизия СКАТ.
  2006 г. е кандидат-президент! Емен-емен, ще стъпи на политическия Еверест.
  2011 г. На 27 май официално в Народното събрание партията му е обявена от всички останали партии като "опасна за управлението на страната".

  2013 г. На митинга за Националния празник 3 март обявява: "Ето, аз съм пред вас – оня същият, върху когото продажни медии сипеха хули и ме изобразяваха с пречупен кръст на ръкава, а пък аз винаги съм носел само православния кръст на своята шия! Той е моят медальон, и не съм носил нещо друго!"
  За геройствата и за склонността му да се изживява ту като Левски, ту като Ботев, за циркаджилъците: кавги, побоища, обиколки из нощна София с ячки съмишленици, за крясъците и подвикванията "Бойко-о, курво! Бойко, курво!" и прегръдките със същия ужасно ненавистен генерал Бойко Борисов, и за сцените в парламента, в пътническия аероплан, в ресторанта с Негово превъзходителство господин посланика на САЩ или за дискусиите на ямболския мачо с глупавичките студенти пред НАТФИЗ и акциите по улиците на нощна София не става дума. Просто, бурен политически пубертет и туй то!
Апостол № 8
Антон Тодоров (1966)

  След документално доказани разкрития за знакови подир славната 1989 г. образи на доносници на Шесто управление на Държавна сигурност, като "затворника № 1" Янко Янков - Вельовски (1944), или политици, като г-жа Меглена Кунева (1957), Иван Костов (1949), Иво Прокопиев (1971), Татяна Дончева (1960), Росен Плевнелиев (1964), Цветан Цветанов (1965), Бойко Борисов (1959), най-вероятно преживял вътрешен катарзис, се оказа неочаквано любим депутат на водещия тандем в ПП ГЕРБ – "Вържи попа, да ти е мирно селото!" не е случайно измислена мъдрост! На всеки доктор в медицината е познат феномена: случва се лекарят да прихване от болестта, с която е тръгнал да се бори. А римската сентенция гласи: "За такъв като Антон – или добро, или нищо!"

Апостол № 9
Тома Биков (1980)
  Завършил е актьорство, обаче е магистър по политология. През периода 2002-2005 г. е актьор в Старозагорския театър. През периода 2006-2010 г. – автор на политически коментари. През 2008 г. – редактор в сутрешния блок на БНТ, после – тв-водещ. През 2009 г. става известен с "Досието на Доган", през 2014 г. – с книгата "Другата история на България – 157 модерни апокрифа", в 2019 г. – с изследването "Политически кризи и служебни правителства". През 2010-2012 г. е главен редактор на сайта glasove.com.
  От 2012 г. нататък се посвещава на политическото поприще – съучредител е и ярък член в Управата на ДБГ (Движение България на гражданите) на г-жа Меглена Кунева – снаха на бившия министър и секретар на ЦК на БКП др.Иван Пръмов. След неуспеха на ДБГ през 2013 г. участва в учредяването на Реформаторския блок. След изборите за евро-парламент през 2014 г. самоотвержено напуска Дясно-центристката коалиция, но пък влиза в управата на Института за дясна политика. След предсрочните избори за парламент през 2014 г. се обявява за коалиция (братство) на Реформаторския блок и ПП ГЕРБ. При второто правителство на ПП ГЕРБ е съветник в Министерския съвет към екипа по коалиционна политика и държавна администрация и министъра на МВР г-жа Румяна Бъчварова (1959), където отговоря за коалиционната политика на ГЕРБ. След предсрочните парламентарни избори през 2017 г. вече е депутат на ГЕРБ в XLIV Народно събрание. И така, от цвят на цвят като пеперудка пъстрокрила, най-сетне се озовава сред най-гласовитите оратори на Парламента, наред с обаятелните господа – поета на огнените гриви Спас Гърневски, буфо-синхрониста Данаил Кирилов и нашия български Цицерон Антон Тодоров, в плен на най-новата си любов партията ГЕРБ.
  От хард-седесар Костовист първо се озовава в управата на ДБГ на Меглена Кунева. От онзи период в поучителната му животопис е откровението: "Борисов няма изход – или още един мандат премиер, или да е силно разследван... Има шанс да е първият премиер, който ще лежи в затвора. По честен път няма начин ГЕРБ да печелят втори мандат. Ако това стане, изборът ще е с фалшификация, това ще доведе до същинска революция..." И втора запомняща се риторична изява... От май 2013 г., като водач от листата на ДБГ в Бургас: "Ако бъда избран за депутат, ще бъда един от хората, които ще инициират (предизвикат – на български език, бел.м., tisss) проверка в парламента върху цялостната дейност на Цветанов като вътрешен министър. Изобщо няма да се спра, докато не видя този човек осъден за всичките престъпления, които е извършил през последните четири години. Случаите са стотици... Веднъж завинаги да покажем, че след всяка злоупотреба с власт ще има справедливост…"
  Трети фрагмент от творчеството, с който артистът Тома Биков ще остане в аналите на Родната история: "Борисов не е диктатор... Той е карикатура на диктатор. Второто не е по-малко вредно. Бойко Борисов дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и откъде идва. По-лошото е, че започваме да забравяме. Ще направя, каквото зависи от мен, Борисов да не е никога повече в креслото на министър-председател".
  Житейският път на актьора-политолог в националния цирк Тома Биков е образец, по който някой смел съвременен Алеко Константинов може да напише чудесна книга със заглавие "Пътеводител на политическия стопаджия". И да се изучава в училищата.
Пловдив – най-древното жизнено селище в Европа

Plovdiv, edited on 03 uni 2022
Илюстрация:
- Светът е широк и платена любов дебне отвсякъде.

–––

* https://chitanka.info/text/186-pytevoditel-na-galakticheskija-stopadzhi Бел.м., tisss.

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1558.)

  ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1558.)     Не се плаши от локвата, душа и свят й е да те окаля! Смачканото празно тенеке вдига глъч до неб...