петък, 7 април 2023 г.

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1227.)

    ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1227.)

  Иванчева беше докарана на 27 март в болницата на Софийския затвор. Часът й за зъболекар неколкократно бе насрочван, после отменян без каквато и да било причина. На сутринта след публикация, че приятели я посетили с детето и майка й в пандиза, беше обратно конвоирана към Сливенския затвор, без да получи лечение, а и все така държана без лекарства за тумора на хипофизата си. Заради снимките на детето й хора по високите етажи на властта били яко ядосани. Как да знаят, че когато си невинен, не си склонен да мълчиш пред неправдите и схемите. Това е не унижение на две интелигентни жени от нормално бедстващи софийски семейства, а гавра, опит за убийство. В Софийския затвор има разделение на излежаващите според провиненията им: убийство, кражба, измама и пр. В единствения женски затвор у нас, Сливенския такова разделение няма и затворничките, които са там от дълго време, са насъсквани от администрацията да се гаврят с двете жени, че някой изобщо пише за тях, и това изключително ги дразни. Петър Кърджилов – отговарящ за връзките с обществеността на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, когато бяха кметица и зам.-кметица на столичния район Младост, е присъствал на свиждане на Петрова и съпруга й; описва я "отслабнала, безпокойна и стресирана, но силният и дух и волята й за свобода и справедливост не са сломени". Говорила за неприятни, дори страшни моменти от живота в женския затвор – хибрид между Лудница, Пандиз и Детска градина, с крясъци, насилие, извращения и особено с несправедливо отношение към по-образованите момичета, което явно се толерира от ръководството на пандиза.* – Аноним (1947)

  7 apr. 2023

МИМОХОДОМ

  Виктория: – Кофти работа!

  tisss: – Още ли си уверена, че това беше нормален следствен, съдебен и съответно честно медийно огласен процес?

  Виктория: – Никога не съм казвала, че е нормален. Казвах ти, че едва ли е невинна. (Десислава Иванчева само има предвид).

  tisss: – Като внук на харманлийски данъчен чиновник (бирник), аз пък ще ти кажа, че отношението на Прокуратура, Следствие и Съд, плюс изкусно режисираната медийна кампания срещу двете нарушили царството на ГЕРБ – СДС българки Биляна Петрова и Десислава Иванчева едва ли има общо с принципа в Европейската харта за правата на човека "Невинен до доказване на противното". Гаврят се с образованите момичета от бедстващи нормално битуващи две софийски семейства. Смятай, тонове словесна помия се изля върху двете от най-високи етажи на държавата ни. И смяташ, че лично аз – внук на харманлийския бирник Георги Бояджиев, докато мога да мисля с ума си и докато изобщо дишам, и съм в състояние да говоря, някога ще приема действията на Съдебната ни система за законни?!

Пловдив – най-древното жизнено селище в Европа

Plovdiv, edited on 7 apr. 2023

Илюстрации:
- Ще има ли процес Държавата срещу хлапето?
- До такова низко падение се стига само по план.

–––
* Текстът е обработена словесна материя от няколко популярни български сайтове, като например, https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/13409342 

Пред очите на цялата ни нация две млади перспективни жени са мачкани физически и особено духом, и за всеобщ наш срам българите се правим, че всичко си е в реда на нещата, че тяхната смърт не е планирана вече в нечий болен мозък. Бел.м., tisss.

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1558.)

  ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1558.)     Не се плаши от локвата, душа и свят й е да те окаля! Смачканото празно тенеке вдига глъч до неб...