петък, 22 април 2022 г.

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (960.)

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (960.)

– Пух, какво е любовта?
– Това, което означава всичко за теб – отговори Мечо Пух.
– А до края ли продължава? – попита Прасчо.
– Не – отвърна Пух, – продължава по-дълго, защото тя е безкрайна!
– И значи тя е по-велика от всичко? – попита пак замислен Прасчо.
– Не Прасчо, пак не разбра; ти си по-велик, щом обичаш, тя те прави такъв! 
– Алън Милн (1882-1956), из "Мечо Пух"*

08 apr. 2018
ДНЕС РЕШИХ

  Днес, 8 април 2018 година, заради Възкресение Христово реших да си позволя лукса да заобичам ГЕРБ, ген. Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Главния прокурор на Република България, банкерът г-н Левон Хампарцумян, Иво Инджев, Ахмед Доган, Меглена Кунева, Лютви Местан, Росен Плевнелиев и всички-всички онези обаятелни образи от родните медии и политическия ни цирк, които иначе са ми органически противни – мерна ли ги на телевизионния екран, изключвам телевизора и излизам на балкончето да изпуша поне една цигара за успокоение на нервите, като нормален българин по потекло, душа и непримирим дух.

  Драги сънародници – най-обикновени граждани на България, братя по участ! Можем ли поне от днес да заобичаме своите разединители, както сами себе си обичаме, че и повече да ги обичаме в днешния християнски Велик празник, да ги обичаме – въпреки поразиите, които сториха, както ни е завещал Богочовекът Иисус, тъй че да се обединим заради духа на Българската нация? Дали можем! 

  Христос Возкресе!

  БЕЛЕЖКА ОТ ДНЕШНИЯ РАЗПЕТИ ПЕТЪК:

  Авторът, докато копираше текста по-горе, с опита от преживените дотук почти 75 години – и особено въз основа на загубите, които лично той, но и като нация сме преживели от повече от 1300 години от основаването на Българската държава, реши, че в критични исторически периоди нацията ни е губила винаги, когато разединителите помежду нас са надделявали, и обратно – когато сме имали идея, цел и достойнството да се обединим, сме били непобедими, отечеството ни е процъфтявало.   

Пловдив – най-древното жизнено селище в Европа

Plovdiv, edited on 22 apr. 2022

 Илюстрации:
- Алън Милн, любимият автор на деца и възрастни.
- Иисус, Който въздигна любовта и заплати за това.
–––
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D1%8A%D0%BD_%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%BD Бел.м., tisss. 

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1558.)

  ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1558.)     Не се плаши от локвата, душа и свят й е да те окаля! Смачканото празно тенеке вдига глъч до неб...