сряда, 10 май 2023 г.

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1272.)

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1272.)  

– Г-жа Габриел е член на ЕК, човек, който комуникира на високо политическо ниво с всички. В следващия миг се сещам за "Урсула вика Киро. И тя ми вика, и аз викам". Да не правим незаслужени комплименти на хора, които не са на нивото на г-жа Габриел – каза Георги Харизанов пред камерите на bTV. Според Харизанов това споменаване е огромен комплимент за лидерите на ПП Продължаваме промяната. Харизанов дебело подчерта, че за него хич не било изненада кандидатурата й за премиер. "Плюсовете й са много и ще бъдат оценени, ако първият мандат се реализира" – категоричен беше Харизанов. Харизанов коментира, че преди време се спрягало името на Кирил Петков, понеже имал бил връзки в Европа, обаче след номинацията на Мария Габриел това изглежда смешно. Според Харизанов, дори ГЕРБ да се договори с ДПС, БСП и ИТН за широко подкрепено правителство, няма начин (всъщност каза: причина) промените, за които са се договорили с ПП-етата, да не минат. "И двете сили трябва да направят всичко възможно: ако има правителство с първия мандат, да се приемат всички там необходими закони" – категоричен бе Харизанов. – Мистичният Г. Харизанов (1978) за прекрасната г-жа Габриел (1979)*

  8 mar. 2019

МИСТИЧНИЯТ ХАРИЗАНОВ

 "Като активист на кварталната ни организация, залесявал съм Западния парк и съм боядисвал огради на детски градини" – хвали се наивно с политическата си дейност любимецът на най-масовите родни телевизии г-н Георги Харизанов (1978). Нямал бил висше образование, понеже работи адски много: копа, сее, върти четка баданарка, та решил: за какво му е диплома! Ама сбъркал, като се изфукал, че през 1998 г. учил бил в Датски колеж. "Извинете, ама какво от това, че нямам диплома от Датски колеж? За мене говорят резултатите" – скромничи пред досадните медии... И като стана дума за резултатите, ето епизоди от личната му история, огласени публично през 2014 г.:

  1) Осъденият за изнудване вече екс-председател на Съвета на директорите на ЕАД "Напоителни системи" Георги Харизанов е с влязла в сила присъда за изнудване по чл. 213 а, ал. 1, издадена от Софийския районен съд и влязла в сила на 15 апр. 2005 г. Осъден на лишаване от свобода две години условно, с тригодишен изпитателен срок и глоба 1000 лв. 

  Романтичната биография на обаятелния Харизанов начева още през 1997 г., когато е момък див едва деветнайсетгодишен. Автомобилът му бил ударен от друг автомобил и Георги заставя левака да се подпише, че му дължи 400 долара за щетите – такива са обясненията, които дава петнайсетина години по-късно. Потърпевшият обаче подава жалба за рекет, и така Георги Харизанов поема към Първото си дело за престъпление от общ характер.

  2) През 2011 г. си вади документ, че е реабилитиран. Сега вече се труди в Съвета на директорите на държавно предприятие "Агроводинвест". През ноември 2011 г. някой добър човек от Министерството на земеделието го включил в борда на "Напоителни системи" ЕАД. Министърът не е слънце, не може да знае, че Готиния е осъждан и има висящи обвинения: за заплаха с убийство към млада жена и за кражба на 53 000 лв. от сейф на строителна фирма. Случаят...

  Бил търговски директор (?) във фирма СТОА на арх. Дамян Стоянов и часове преди обира Готиния сам внесъл няколко хиляди лева суха пара в касата. Привлечен е като обвиняем, че негов пръстов отпечатък открили върху стъклената витрина в кабинета на управителя на фирмата. Според прокуратурата, г-н Харизанов и неустановените му и до днес съучастници проникнали в помещението, където била монтирана касата на фирмата. Свалят облегалката на офис-стол с колелца, курдисали тежкия сейф върху стола, вързали го с кабел и лашнали цялата хитроумна конструкция към кенефа. Зад умивалника там с оксижен разрязали сейфа и го изпразнили. Чистият кяр – 24 хил. лв. и 11 500 щатски долара, кой ти го дава! Авантата – чиста печалба. После влезли в друг кабинет, вече не с взлом, ами с шперц. Оттам влезли и в офиса на управителя, където имало втори сейф. Отключват го, без да го разбиват, и изкярили пак чиста пара близо 2 хил. долара. Към четири след полунощ една от спящите принцеси господа пазачите се събужда и отишла по малка нужда; не щеш ли, съглежда, пикаейки сънен, сейфа на шефа си в кенефа: "Абе-е, ко прай тоз железен сандък тук! – рекъл си. И позвънил да пита управителя и собственик на фирмата, ама и на дежурния момък в столичното VII Районно полицейско управление тоже позвънил да пита. 

  Според отпечатъците в кабинета на г-н управителя, на трудолюбивия г-н Харизанов повдигнали Второ обвинение. Което виси и виси, и виси десет години, и тъкмо преди чиновниците да прекратят обвинението към Георги поради давност, поднесен им бил чистак новичък обвинителен акт. Но Софийският градски съд урежда нещата, понеже отпечатъкът, уви! – не е сигурно доказателство да бъде обвинен толкова честен мъж. Господа следователите единствено установили, че мистър Бил Гейтс тире Харизанов само се е разхождал из стаите с двете изтърбушени каси. След умното заключение на Прокуратурата по обвинението относно грабежа, бая силно озадаченият Харизанов на пресконференция обидено заявява: научил за обира и се озовал там, ама с едничката цел да помогне... Кому да помогне и как да помогне, не уточнил. То са подробности.

  3) Осъден от фирмата "Топливо" за дългове от 210 хил. лв., през 2009 г. Харизанов преживява стрес с частен съдия-изпълнител. През март същата година "Топливо" АД иска от Районния съд - София да приведе в изпълнение заповед, от която е видно, че Харизанов дължи на дружеството 210 хил. лв. И Харизанов много иска да се издължи, обаче не връща, даже и след предложението доброволно да възстанови сумичката. И тогава онези там кожодери го осъждат. Решението е: Харизанов да се издължи! И той пак не се издължава, макар да има голямо желание. И с него се заема частен съдебен изпълнител – от януари, та чак до Коледните празници на 2009 г. Декември на същата 2009 г. "младичкият Бил Гейтс" (както свойски го нарича тогавашният наш земеделски министър Мирослав Найденов) залага имущество като обезпечение за връщането на парата, която дължи, и иска спиране на изпълнението. Урра, молбата му е уважена от Съда! През 2011 г., вече шеф в държавно предприятие "Агроводинвест", наперенкият двойник на Бил Гейтс успява да стопира принудителното изпълнение по вземанията на кредиторите. Преди да заеме постове в двете държавни предприятия, е ответник и по други "некой" съдебни дела, понеже и другаде по онзи отработен свой стил дължи пари. Същевременно няма собствен бизнес, няма имот на свое име, нищичко си няма, освен чиста любов към Партията, която любов и признателност е в съответствие, т.е. в хармония с европейските му духовни ценности** и не му носи никакви приходи.

Пловдив – най-древното жизнено селище в Европа

Plovdiv, edited on 11 maj 2023

Илюстрации:
- Слънчев ден за българската демокрация.
- Кварталният активист на партия ГЕРБ***.
–––
* Георги Харизанов: Петков и Василев не са на нивото на Габриел, https://tribune.bg/bg/politika/georgi-harizanov-petkov-i-vasi/
** Ген. Богомил Бонев: "Георги Харизанов, гнидо нещастна, разбираемо е криминални престъпници да мразят ченгета. Неразбираемо е защо ги използват гербаджиите"
Богомил Бонев (1957)
Вж. https://afera.bg/%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8-%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B3%D0%BD%D0%B8%D0%B4%D0%BE-%D0%BD%D0%B5%D1%89%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B1/
Мистичният Харизанов (1978), двойник на Бил Гейтс

*** Вж. https://www.mediapool.bg/sladurat-harizanov-sam-se-zalichil-ot-sladurcom-bez-namesa-na-gdbop-news190041.html & http://www.mignews.info/kakav-politolog-e-bivshata-kalinka-na-gerb-georgi-harizanov/ ,бел.м. tisss.


ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1271.)

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1271.)  

 И аз, щом отдалече те съгледам, в уплаха, бледна изведнъж изтръпвам. Сърцето трепва ми в гърдите, гласът ми става сух и сякаш спира. – Сафо*

  25 jan. 2008 

ПЕНЛИВ ПОТОК

Пенлив поток в пустинята безводна
като храна в стомах, подут от глад,
като мишле във ноктите на котка,
като лоза, надвесена над водопад,

като око, напукано от струпеи,
като коматче сухо черен хляб,
като в хаванче анасона счукан,
като усмивка на индианец сляп,

като звездичка в облака вечерен,
като трева в четвъртък ветровит,
като със стик за голф добре уцелен,
като с откос от автомат убит,

като хлапак, в игрите си отчаян,
като дъжда над цъфналата ръж –
акордеон, от страст по теб запален,
моминска гръд под длан на мъж.

Пловдив – най-древното жизнено селище в Европа 

Plovdiv, edited on 10 maj 2023

Илюстрации:
- Играейки си с теб, момичето как изкушава! 
- Кой по-зле от сляпо влюбен мами любовта!
–––
* Стихове на Сафо. 
  Сафо (625-569 г. пр.Хр.) е родена в заможно семейство с политическо влияние върху остров Лесбос, но политическите теми не намират отражение в лириката й. Омъжена за твърде заможния Керкил от остров Андрос, за нея се знае, че има дъщеря на име Клеида. От началото на VI в. пр.Хр. по политически причини живее в изгнание на остров Сиракуза. По онова време е толкова известна, че при пристигането й в полиса местните издигнали нейна статуя от мрамор. Връща се на родния остров през 581 г. пр.Хр. и според някои летописи живяла там до дълбока старост. Вж. Вж. https://chitanka.info/text/13311 Бел.м., tisss.

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1270.)

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1270.)  

 "Що ми е мило и драго, че се е пролет пукнала! Все е излязло на паша, и стока, море, и мака..." Българска народна песен от читанките. Дано не са я затрили заради пустите му европейски духовни ценности! – Аноним (1947)

  10 maj 2023 

НEЩАТА У НАС 
I. Преглед на вътрешното дередже

Гледайки сутрешните политически дебати в нашия национален телевизионен ефир, междувременно научавам такива чудесни знания от рекламките (10 минути ефирно междувремие), че:

1) Всеки нефелен кавалер-мераклия ще може да си вдига самолета, ако редовно пие чудодейното хапче на д-р Христо Деянов* или проф. Анастас Герджиков**, да речем; 

2) Срещу сюргюн (неконтролируемо посиране) разполагаме със сигурни илачи – само за някакви си между 40 и 240 лв.;

3) Дулколакс е супер-чудодейното изобретение на третото хилядолетие против запек.

  От цялата тв-досада най-кефи рекламата с пусналия си ислямска брада мъженствен Васко от рода на Кардарашите в Костинброд и нормалния леко скучен мъж Геро.

  Альо-о-оу, Враца-а-а! Чуати ли мъ? Чуати ли мъ, или пак да питам: Ний, бългърити, банана белен ли да го едем или с кората?

II. Подробности от политическия пейзаж 

1. Учтива дама от месеци ми праща линкове с едно и също послание. Отзивът! "Вече ме е страх да отварям линкове, които ми пращате, че започнах да сънувам любимия Ви Костадинов как изскача от телевизора, хладилника, гардероба, шкафа с бельото, микровълновата фурна, миксера. Не смея да пусна чешмата, тече и оттам. Аман, бее! Не познавате манталитета на българина. Колкото повече някой си хвали сам стоката, толкова повече почвам да страня, да бягам от нея..."

2. Случайно ли медиите напоследък усилено ни занимават с "атентата срещу Главния прокурор"? Или то си е фино отвличане на внимание, да не се вглеждаме в усилията Главният виновник за хаоса в политическия живот в Държавата да си изчисти образа! Г-н Иван Гешев е безобиден, да не беше под влияние на ген. Бойко Борисов.

3. Присъствието на Човека от Банкя във "високата политика" съсипва достойнството на българската политическа каста пред света, доколко от трийсет години в България още можем да говорим за достойнство сред скупчилите се готови на всичко, за да ни управляват, в Народното събрание и властта по общините у нас.

4. Докато изкуствено създадената от разни отломки партия ГЕРБ владее 90 на сто от общинските управи, нищо няма да се промени! Няколкостотин чиновници под строй и по списък ще продължат чинно да гласуват за ГЕРБ-СДС... И като добавим роднините им, семейните им приятели, плюс купения "електорат" от гетата, какво да очакваме?!

5. ПП и ДБ са еднодневки, независимо че Иван Костов влияе по някакъв начин върху втората дружинка. Вгледа ли се човек в генезиса на "костовистите", това са все хора, чието потекло иде от бившата управляваща червена номенклатура по време на соца, докато ПеПе-то на харвардците виси като прани гащи в общественото пространство. Вероятно и те ще последват участта на сценаристите от измислената партия на Слави Трифонов. Нещо като "Тя танцуваше едно лято", пък после става само за патерица.

6. Реши ли човек да се запознае с мимикрията на мамините рожби у нас, възходът на г-н Манол Пейков може да послужи за докторска дисертация по психология на тъгата и щастието да си син на мама.

7. ЦЪФНАЛАТА ДЖАНКА БЕ ПОСЕЧЕНА – Понеже прати по дяволите ловко измислена конспирация за посегателство, което потресе до кикотене недоверчива България. Вж. https://www.dnevnik.bg/analizi/2023/05/07/4480378_novini_s_dobavena_stoinost_koi_otseche_cufnalata_djanka/

III. Негово величество ни натресе онзи от Банкя 

  Не е виновен който руча баницата, а онзи, дето му връчи тавата с прясно сготвената (зашеметена от еуфорията около правата на бившите офицери и редовите доносници на ДеСе, като господата Иво Инджев и Ахмед Доган в Република България. А дали г-н Симеон Кобургготски не си отмъщава: "Като не желаете царство, ще съсипя България с този чудесен дървояд"?

IV. Извод от гореописаното:

  "Бой се от Бога, почитай царя..." – Христо Ботйовъ Петковъ (1847-1876). Понеже г-н Костов не се съобрази с препоръката на националния ни поет Ботев, така ни се пада!

Пловдив – най-древното жизнено селище в Европа

Plovdiv, edited on 10 maj 2023

Илюстрации:
- Щом черешите са скъпи, яжте банани!
- Иконата-виновник да ядосаме царя***.
–––
* Разрових в гугъл. Ама, пийпъл, какъв доктор е! То е поп-звезда – дискове издава, не знам си още какво. А не пише къде е работил, освен три години в Кюстендил, обаче като какъв е работил в Кюстендил не пише. Имате ли впечатления от този човек? Аз съм хващала моменти от неговото тв-предаване и винаги съм си мислела, че д-р Христо Деянов има нещо общо с онези съмнителни гадателки и врачки по телевизиите. Вж. https://www.bg-mamma.com/?topic=512534

** Проф. Анастас Герджиков писал текстове за чалга песни... Предизборен фалшификат ли? Да, ама не. Още след като обявиха кандидатурата на професора – ректор на Софийския университет, ми се обади колега да ми каже, че търси касети с чалга от 90-те години, в които може да срещна името му като автор на песни. Герджиков бил в екипа на "Каналето" на Камен Воденичаров; той въобще е в това котило, от което се пръкна "Новото време", на което е учредител... И тогава се фукал, че се печели добре от такива шибани текстове, та чак Карбовски, който също някога бил в екипа на "Каналето", се замислил дали да не пропише и той. По 250 лв. суха пара на текст. И Карбовски разказва тази сладка история в предаването "Студио Хъ" по 7/8-ТВ. Потрудил се запален фен да изнамери текстовете на ректора Анастас Герджиков от сорта "Два мерцедеса карам, 100 гаджета сменявам, на сухо не оставам". Вж. https://fakti.bg/bulgaria/624099-bakalov-prof-gerdjikov-e-pisal-tekstove-za-chalga-pesni-i-ne-ne-e-predizboren-falshifikat

*** Осъдиха България да заплати обезщетение от 3,27 млн.лв. на г-н Симеон Сакскобургготски, вж. https://dariknews.bg/novini/bylgariia/osydiha-bylgariia-da-plati-obezshtetenie-ot-327-mln.-lv.-na-simeon-sakskoburggotski-2346089 Щото сега тези пари Костов и неговите хора да ги плащат! Бел.м., tisss.

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1558.)

  ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1558.)     Не се плаши от локвата, душа и свят й е да те окаля! Смачканото празно тенеке вдига глъч до неб...