събота, 21 май 2016 г.

Документи - ПУНТА МАРА

ПУНТА МАРА 

  При висока активност – печели ГЕРБ, при ниска – БСП
  ДПС твърдо е на третото място, показва последното изследване на  "Галъп": http://clubz.bg/4070-pri_visoka_aktivnost_–_pecheli_gerb_pri_niska_–_bsp


    Инж. Тодор Р.: – Залогът е колко готованци ще отидат в Брюксел; те няма да се сетят за народа, а ще се нагушат отново.

    Георги К. Бояджиев: – Тия избори за евро-парламента всъщност са тест дали правителството на Орешарски ще продължи да управлява. Това е същественото в случая.

    Т. Р.: – А ти какво предсказваш?

    Г. Б.: – Не съм врачка. Само си мисля колко от българите ще си изгубят вота, като гласуват за партии-мюрета, специално създадени за наивници.

    Т. Р.: – Не вярвам на Б.Б. и Ц.Ц.; вече са изгладнели и видяхме какво се случи. Веднъж имаха възможност да се докажат, и какво стана?

    Г. Б.: – Според прогнозите, на които не мога да вярвам, от всеки трима един няма да гласува. Поне една трета от гласувалите българи ще си дадат гласа за партия или коалиция, която няма да е от значение за крайния резултат. И какво излиза! Статуквото се запазва. Пак ще гледаме Червени задници и ДПС на власт. Като няма риба, и ракът е риба! Никак не си падам по ГЕРБ, но просто не виждам изход, докато българите не се обединим около политическа формация, която е в състояние да противостои на статуквото.

    Т. Р.: – Вече гледахме ГЕРБ на власт, и какво добро се случи...?!

    Г. Б.: – На един негласувал българин трима цигани ще тичат през глава да гласуват. Старата песен: да не гласуваме, демек. Честито!

    Т. Р.: – Аз ще гласувам.

    Г. Б.: – Валери Симеонов, лидер на партийна коалиция, която ще подкрепяш, и мене ми харесва като човек. Само че политическата му формация е все още далеч неразвита и едва ли въобще ще може да се класира точно в тия избори. Грешката е, че голям брой българи не си дават сметка, че гласуват не за личности, а за партия или коалиция със съответна програма за развитие на България.

    Т. Р.: – Какво развитие предлага ГЕРБ?

    Г. Б.: – Знам ли какво развитие! Всеки случай, едва ли ще зарадват Доган и шмекерите на Станишев и Първанов, ако спечелят повече гласове.

    Т. Р.: – Магистрали – че лесно се краде; ВЕИ – че има голяма далавера и т.н.

    Г. Б.: – Тодоре, всички крадат, бе! Няма отърване от техните далавери. Мене ми е важно Турската партия и Пребоядисаните да бъдат натикани в ъгъла. Пък след това ще му мислим доколко Борисов и Цветанов са цвете за мирисане. Разбира се, че веднага ще си търсим друг на тяхно място, когото да подкрепим. Политиката е динамична работа, не търпи застой. Някога, спомням си, в Португалия имаше един генерал, около чието национално движение се бяха обединили португалците, а после – като изритаха фашистите от властта, генералът потъна в дън земя. Помниш ли го тоя генерал Спинола, за когото даже песни се пееха в Португалия?

    Т. Р.: – Салазар...

    Г. Б.: – Салазар си беше фашист, сол-ташак на Франко. Спинола е генералът, за когото ти пиша. Гледай само как в момента ухажват циганите на Пловдив... Откриха най-новия площад в Пловдив, роми пребоядисаха фасадите на къщите сивж. http://news.plovdiv24.bg/495419.html#ixzz32RQrvEvcБарековите реклами струват баснословна сума. Бареков е обаче мюре за разпиляване на гласове с цел да се запази статуквото БСП+ДПС.

    Т. Р.: – Къде се намира този нов площад?

    Г. Б.: – Предполагам, между площад "Шахбазян" и черквата „Св. Петка”. Има там мърлява циганска махалица.

    Т. Р.: – Къде е тази Малка базилика?

    Г. Б.: – Гледай снимките от въпросния репортаж, двайсет картинки са. Може да се досетиш. Баня "Здравец" край бившия бул. "Л. Димитрова", ако си спомняш къде беше, та зад нея.

    Т. Р.: – Вече ми е ясно, благодаря.

    Г. Б.: – Не си спомням как й казваха, май Аджисан-махала. Това е фактически в идеалния център на днешен Пловдив: http://news.plovdiv24.bg/495439.html

    Т. Р.: – Браво на инж. Тотев! Нали е от ГЕРБ, за изборите подарява площад на циганите и за спомен ги снимат колко са щастливи.

    Г. Б.: – До месец, най-много два, циганите ще го осерат и напълнят с боклук, ама тая акция е заради изборите. Ако досега не ти е направило впечатление, циганинът в Пловдив тия дни е най-ухажваният гласоподавател, че може да е циганин, но си следва интереса. Пък българите, сме политикани-идеалисти. Кажи-речи, всеки ден минавам по ул. "Крайречна", виждам каква усилна работа кипи по благоустрояване на затъналото досега в лайна и локви Столипиново.

    Т. Р.: – На мен никой не ми е предложил как и за колко да гласувам. Защо ли?

    Г. Б.: – Защото за ония там си неблагонадежден, несигурен. В нашия район от два месеца не са мели дори пред гаражите, за които плащаме луди пари, докато циганинът е ухажван, че не му пука за кого, ами гледа кой повече ще му даде. Преди години ми се видя много странно как тъй Принцът на Великобритания долетя с екип от 26 (двадесет и шест) английски репортери и кацна насред гетото Столипиново. Хеликоптерът вдигна прахоляка от боклука и лайната, та направи плътна мъгла до небесата. Това е политика, Тодоре. Всичко от страна на властта у нас се върши срещу българина. Това не си ли разбрал досега?

    Т. Р.: – И докога така! Може би Бойко ще оправи нещата?

    Г. Б.: – А ако ме питаш: защо срещу българина, ще ти кажа... Защото единствено българският етнос е държавно-творчески; всички останали етноси у нас се ползват със специални права и свободи. Което пък води до трагичния извод, че Ония, дето дърпат конците отвън, са планирали България да изчезне като държава и да се превърне в територия на зависими, прости и хленчещи хора. Млад гръцки идиот, че препускал със стотина километра в час из улиците на Пловдив, тия дни потроши на автобусна спирка 16-годишно наше момиче с колата си, а тукашната ни Полиция и Прокуратура прави всичко възможно да изкара идиота едва ли не невинен. Не съм сигурен, че точно мутрите и мафиотите от ГЕРБ ще оправят нещата в България, но задача № 1 за нацията ни е пребоядисаните комунисти и турската етническа партия не да изчезнат (това е невъзможно), а да престанат да влияят върху вътрешната политика на България. В политиката и у нас важи старият принцип: да постигнеш възможното с най-малко загуби и в най-къс период от време.

    Т. Р.: – Трудна и непосилна задача, не е за Бойко.

    Г. Б.: – Като гласуват за хубави хора като Валери Симеонов, нашенци грешат, че утре, като се събудят, готините хора вече ще оправят нещата. А това няма как да се случи нито тия дни, нито след сто години. Въртим си се в кръг и непрекъснато ни пускат мухи в кратуната, ей това е жалката истина. Ще стискам палци за ГЕРБ: дано натика в ъгъла БСП и ДПС, а после ще му мисля дали ПП Атака, НФСБ, ББЦ и пр. не са на сергията именно за да разпиляват вота на българите. Независимо какви са им намеренията. Твърде слабички са в момента, за да се справят с тая историческа мисия. Ние с тебе все си мечтаем велики работи за България, но няма да се оправи тоя тъжен народ, докато сам не реши кой му е основният проблем.

    Т. Р.: – Тази мисия е само за ГЕРБ, нали?

    Г. Б.: – Няма друг, бе! Просто няма. Всичко е минирано с лайна около нас. Борисов си е жив вагабонтин, но пък и Стефан Стамболов не е бил цвете за мирисане, а е записан в Историята като един от най-силните ни държавници.

Plovdiv, 22 maj 2014 – not edited 22 maj 2016

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1554.)

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1554.)     Относно пасажа-цитат: "Чиновниците, рожби на политиката, живеещи или умиращи чрез нея, се с...