понеделник, 31 март 2014 г.

Относно Ото фон Бисмарк, Русия, Украйна и... прочие аналогии

Ото фон Бисмарк* (1815–1898)

           - Ако повторим една лъжа три пъти, народът ще повярва. Глупостта е дар божи, ала с глупостта не бива да се злоупотребява.

https://www.youtube.com/watch?v=-nLuOX38goc

Георги К. Бояджиев: - За Украйна, както и за БЮРМ... За Тарас Шевченко, както и за Братя Миладинови или Никола Й. Вапцаров... Накъсо - за отродничеството! 

Проф. Пантев пред студенти в Пловдив: "България не е научила уроците от историята си. Украйна за Русия е това, което е Македония за България". 

I.K.: - Но този известен историк би трябвало да продължи мисълта си и да каже, че за Турция Кърджали е това, което е Украйна за Русия. В очертанията на Санстефанска България тази територия, която е днешна кърджалийска област, отсъства.

Георги К. Бояджиев: - Изненада ме мнението на професора до каква степен съвпада с моето мнение по темата. Своето мнение бях вече написал във фейсбук, когато открих текста в сайта на вестник "Марица". Аргументът "за Турция Кърджали е това, което е Украйна за Русия" е запев от североамериканската външна политика, според която България вече четвърт век се превръща от държава в територия на невежеството. Не се връзвай на тоя модел, моля!

I.K.: - Не, не... Не ме интересуват задокеански тълкуватели. Ето защо ти посочих аргумент: картата на Санстефанска България.

Георги К. Бояджиев: - Нас целенасочено и планомерно ни разграждат като държава и нация.


I.K.: - Ти си продължаваш отново своята песен. Дори и тя да е вярна, аз ти говоря за съвършено друго.

Георги К. Бояджиев: - Предците ми от Перущица са клани не от турци, а от българи помаци.

I.K.: - Това го е имало през всички времена. Евреи са търгували с Хитлер.

Георги К. Бояджиев: - Кърджали - крепост на Доган и неговата партия - филиал на Държавна сигурност. Това ли да ми служи за ориентир?

I.K.: - Георги, за какъв Доган продължаваш да говориш, когато аз ти обръщам внимание върху 1878 година?

Георги К. Бояджиев: - Известно ти е, предполагам, как под мюсюлманските надгробни камъни потурчените българи заравяли старите каменни кръстове...Това не е художествена измислица.

I.K.: - Георги, знам. И знам, че не става въпрос за литература.

Георги К. Бояджиев: - Нито е къс от романа, писан по поръчка от Политбюро, на Антон Дончев. Русия на Чехов и Достоевски е духовна дъщеря на Първото и Второто българско царство. Това няма как да пренебрегвам.


Голи оток ("Голи остров") - остров в северната част на Адриатическо море (днес в Република Хърватия). Известен с изградения тук концентрационен лагер по времето на Тито. Огромна част от лагеристите са македонски българи и българи от т.нар. Западни покрайнини


Пловдив, 31 март 2014 година 
 ________

* Пруски (по-късно германски) държавен деец, първи канцлер на единна Германия. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1558.)

  ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1558.)     Не се плаши от локвата, душа и свят й е да те окаля! Смачканото празно тенеке вдига глъч до неб...