сряда, 17 ноември 2021 г.

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (800.)

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (800.) 

   Живей като най-обикновен човек: труди се, мечтай, но преди всичко обичай – първо себе си, после момичето си, и бъди благословен, че си жив, че можеш да се любуваш на всичко, което те заобикаля, тревожи, дразни или обнадеждава. – Аноним (1947)

 2 avg. 2006 

СТАРОСТТА Е СЪСТОЯНИЕ НА ДУХА 

  Старостта е състояние на духа, тъй че защо трябва да Ви измъчва, ако имате още мечти, ветрове в ума, плътски и всякакви други желания! Затова бракът (семейното съжителство) ме плаши. Единият от двамата почне ли да се уморява, дърпа и другия подир себе си в онова печално състояние, когато споменът изглежда по-красив от мечтата.

  Едно далечно лято ми се наложи да ремонтирам покрива на стара къща в Тригорци, село на двайсетина километра от Балчик. Когато вдигнах керемидите и се захванах да разковавам прогнилите от дъждовете и слънцето дъски, под някои от тях с изненада откривах костици от врабешки телца... И тогава си помислих нещо, което сега ще Ви съобщя – защото такива мисли не се забравят: тези врабци се бяха сгушили да умрат далеч от цвъртежа на шумните врабешки ята. Какво благородство, Боже мой!

  Докато си в шоуто, наречено "живот", няма място за отчаяние и приказки за старост. Цели два дена се чудех как да го кажа. Нима изоставихме в миналото желанието да се любуваме на женска плът и женски чар, да се изкушаваме от целувки или от любовни прегръдки?!

  Бъдете здрав и самоуверен!

Пловдив – най-древното жизнено селище в Европа

Plovdiv, edited on 17 noe. 2021 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1563.)

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1563.)  Миналото живее, докато го помним. Мъртвите са живи, докато ги помним. Бедата не е в смъртта, а в заб...