вторник, 16 юли 2019 г.

СЪР АЛЪН ДЪЛЕС И МУЖИЦИТЕ ОТ СЕЛО

СЪР АЛЪН ДЪЛЕС И МУЖИЦИТЕ ОТ СЕЛО

  Алън Фостър Дълес* при учредяване на ЦРУ през 1945 г. Речта му става доктрина на Студената война, започната две години по късно – от 1947 година: "Ще приключи войната, всичко ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всичките си сили, всичкото си злато, цялата си материална мощ за измамване и оглупяване на хората! От литературата и изкуството постепенно ще изтръгнем социалната им същност, ще отчуждим творците, ще отнемем желанието им да се занимават с изобразяването, с изследването на процеси, случващи се в глъбините на нацията. Литература, театри, кина, преса – всички те ще прославят най-низки човешки чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме т.нар. творци, които насаждат у човека култ към предателството, секса, насилието, садизма, с една дума, безнравственост. В управлението на държавата им ще създадем безредие и хаос. Незабелязано, ала пък методично ще съдействаме за своеволия сред чиновниците, за рушветчийство, безпринципност и размотаване, за всичко, което води до онова, което им скимне. Бюрократизмът ще въздигнем като висша добродетел. Честността, порядъчността и почтеността ще осмиваме и ще станат никому ненужни, отживелици от миналото. Простащината и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и откритата наркомания, животинският страх един от друг, нахалството и безсрамието, както и предателство, национализъм и враждебност между нациите, и най-вече враждебността и омразата към Русия – всичко това ловко и незабелязано ще култивираме и то ще разцъфти с кичести цветове. Сега малцина се досещат или разбират какво се случва, но тях ще ги поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начини да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото"... Вж. http://patreot.ru/in-the-lens/507-2016-03-09-09-46-21

  MY COMMENT:

  Твърдят, че тази реч е всъщност явна мистификация, т.е. измислена е с цел да се злепостави съответната личност. Много ще се радвам да се докаже, че е тази реч е мистификация. За съжаление обаче, фактите, които буквално ще ни избодат очите за днешното състояние на нещата – и не само у нас, съответстват 100-процентово на заявеното в речта.

  – Хаааааааа! Никога, никога не е изричал тези думи. Какъв спам и фейк за наивници!

  – Силно ми се ще да е тъй, както пишете. Пред фактите обаче и боговете мълчат, както гласи древната сентенция, госпожо.

  – Да, така е. Но за наивници и за онези, които си падат по плява, това е текстът. Жълта помия е.

  – В такъв случай онзи, който е сътворил този фейк, трябва да е имал пророческа дарба, за да предвиди толкова точно какво се случва с всички нас през последния четвърт век. Бъдете здрава!

  – Сътворил го е сега, а не тогава. Толкова ли е сложно?

  – Въпросната реч се разпространява в Интернет вече над десет години. Между другото, ето и мнение от 10 февруари 2010 г., официално заявено в БАН от член-кор. проф. Иван Ангелов (на снимката):

  – Големи глупости!

  – Youliana Antonova, вероятно това решава проблема, урра! Толкова било лесно! Вие твърдите, че е фейк, аз се съгласявам с Вас, а това дали решава проблема ни, питам се на ум, понеже се опасявам пак нещо да не съм в грешка. Иначе, България методично се обезбългарява, от държава все по-явно се превръщаме в територия, глупостта и алчността вземат връх във всички сфери на обществото, и това е само случайно съвпадение с "Плана Алън Дълес", който разбира се, е абсолютна лъжа.

  POST SCRIPTUM: 
  – Виц отпреди 50 и кусур години, четен в някакъв местен добруджански вестник под рубриката "Религията – опиум за народа". Партийният секретар свикал общо събрание на вярващите в село Глуховка нейде из огромната съветска земя и от трибуната се обърнал към селяните: Вярвате ли в бог? Отвърнали дружно: Вярваме в Господа бога нашего небеснаго! И се прекръстили три пъти. Ама че сте глупаци, рекъл партийният секретар и се изкискал, но ето, сега аз по простичък начин ще ви докажа, че бог няма и всичко това е фалшива работа – и вашият измислен бог, и цялата му глупава религия. Селяните смирено рекли: Докажи, и ще се откажем от бога. Облещил се тогава той към облака над селската камбанария: Боже, ако те има, покажи се, Боже! Никакъв отговор. Три пъти задал този въпрос, и никакъв отговор. Обърнал се тогава захилен към селяните и заключил: Сега, убедихте ли се, че няма Бог? И селяните рекли: Убедихме се, рекли. Само едно не ни е ясно дали Господ е съгласен да го няма. Та и госпожата по-горе ме убеди в правотата си както партийния секретар в онова руско село, мисля си като някой мужик.

Пловдив – столица на културата, Европа 2019

Plovdiv, edited by 16 uli 2019
–––
Алън Дълес (1893-1969) е петият шеф на ЦРУ и ръководител на американските тайни служби в Европа по време на Втората световна война. Бел.м., tisss 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1554.)

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1554.)      Относно пасажа-цитат: "Чиновниците, рожби на политиката, живеещи или умиращи чрез нея, се с...