неделя, 20 януари 2019 г.

2. ПОДСТАВЕНИТЕ ЛИЦА В ИНТЕРНЕТ

    "Журналистика е да съобщаваш на света неща, които друг не желае да бъдат огласявани. Всичко останало е PR” – Джордж Оруел (1903-1950)

2. ПОДСТАВЕНИТЕ 
ЛИЦА В ИНТЕРНЕТ

XIII.
20.12.2006 10:28 [Re: tisss]
talkinghead

  – Брей Ачо,
  Виж само темата "Подставените лица в Internet-пространството", и като гледам тези изнервените хули по твой адрес на тази анонимна комплексарска групичка Tisss, domein, мислещ гражданин, borissov, gandolfo, Ventor, daik, си мисля, че са просто нахални. Просто ялови мозъци. Скрили се ГЕРОИТЕ зад никовете си и проплакват кой бил комунист тук, кой учил в СССР и т.н. ОБАЧЕ ако им извадят досиетата, имам чувството, че доста мръсотия ще излезе от тях.*
–––
* Говорещата глава talkinghead е един от образите, с които си служи въпросният Ачо; уж обръщението е към Ачо, всъщност репликата е отговор към друго лице, но носи заплаха, с която си служеха някога доносниците на Държавна сигурност. Бел. м., tisss. 

XIV.

20.12.2006 11:16 [Re: talkinghead]
tisss

  – За да Ви възприемат като опонент, все пак трябва да имате заявена позиция. Изяснете позицията си, и не е нерешим проблемът Ви. Тъй с подвиквания в този стил, който демонстрирате, ми е трудно да Ви разбера. Надявам се, че сте като всички нас, българин по манталитет, и в това не виждам лошо. Към симпатиите Ви бих се присъединил, при положение че се аргументирате преди всичко с уважение към себе си.
XV.
  20.12.2006 11:43 [Re: tisss]

talkinghead

 – Преди секунди отговорих на Ventor. Ако искаш чети, братче, темата е ДОСИЕТАТА. 
   --------------------
   не на КГБ/КДС 
   и русофилските им 
   ПОДМЕТКИ 
   Не четя ВАЦ-те издания. 
   "Една власт не се е предала, докато не е предала своята агентура.” 
   (Збигнев Бжежински) 
XVI.

  20.12.2006 13:12 [Re: talkinghead]
N*&**©$%

 (цитат) "ОБАЧЕ ако им извадят досиетата имам чувството, че доста мръсотия ще излезе от тях."
 – Тъпотията понякога е забавна. Г-н talkinghead, Вие сте достоен за подигравка! 
XVII.

  20.12.2006 13:42 [Re: N*&**©$%]
talkinghead
   – Бягай да учиш китайски!
         
      --------------------
      не на КГБ/КДС 
      и русофилските им 
      ПОДМЕТКИ 
      Не четя ВАЦ-те издания. 
      "Една власт не се е предала, докато не е предала своята агентура.” 
      (Збигнев Бжежински) 

XVIII.

    20.12.2006 19:42 [Re: talkinghead]
Ventor

   (цитат) "Брей Ачо,
Виж само темата "Подставените лица в Internet-пространството", и като гледам тези изнервените хули по твой адрес на тази анонимна комплексарска групичка: Tisss, domein, мислещ гражданин, borissov, gandolfo, Ventor, daik, си мисля, че са просто нахални. Просто ялови мозъци. Скрили се ГЕРОИТЕ зад никовете си и проплакват кой бил комунист, кой учил в СССР и т.н. ОБАЧЕ ако им извадят досиетата, имам чувството, че доста мръсотия ще излезе от тях."

 – Брееей, пращиш от акъл! Много си остроумен. Горенаписаният тъпизъм говори единствено за инфантилност и комплексарщина. Не разбирам защо говориш на Вие на олигофрени, комуняги, комплексари и ленинградски възпитаници. Виждам, че си интелигентен човек, но такива нищожества не заслужават подобно внимание. 
XIX.

20.12.2006 19:56 [Re: talkinghead]
tisss

(цитат) "Глупаво ще е, ако и аз почна с такива приказки (...) колко съм обиден на комуниститеСамо едно знай, взеха ми младостта и здравето и нямам облагидраги. Даже рискувах и духнах през 1978 г. през границатавърнах се през декември 1989 г. Бая смелост се иска за това да те стрелят и душат кучетата"  (жестоката лична драма на talkinghead, според неговите приказки).

  – Имам някои дребни въпроси към Вас, драги talkinghead:
   1. Защо аватарчето Ви е змийска плетеница
* с изнесена озъбена змийска глава?
   2. Героичната биография, която представяте по-горе, истина ли е или желание да ни се представите за герой? Познавам концлагеристи неколцина, между тях – един Тодор Х-в, пробвал с плуване от лагера край Белене да се добере до румънския бряг. Като сравнявам нахапания му от немските овчарки гръб и нежеланието на човека да говори по темата... с тази Ваша лакърдия: как сте духнали през 1978 г., с която току и обявихте как сте минали нелегално границата...?!
   3. Змийското гнездо и героичното Ви минало не си съответстват, не намирате ли? Инак текстовете Ви са доста интересни, особено такива реплики:
  "московско СЪСКАНЕ чувам"
  "не знам на колко лазарника си, но 
когато мен са ме стригали и гонели да не слушам "Ролинг стоунс", ти или си бил в безбрежното зачатие на мама и тати, или си учил в школата в Семьоново".
  4. Вас ли са гонели и стригали, Говореща глава, или Вие сте били Оня с ножицата по онова време? Иска ми се да не мисля, че сте бил именно служител или доносник на Държавна сигурност.
–––
* Змийската плетеница изчезна след това питане. Бел.м., tisss.

XX.

  20.12.2006 20:01 [Re: tisss]

Ventor

  – Никога не съм се съмнявал, че въпросният екземпляр е стопроцентов продукт на комунистическата система, довлечен тук от Потър да му клакьорства и да му се възхищава на кретенизмите. И лъжите, които дрънка за "славното" си минало, са чисти измишльотини.

XXI.
  20.12.2006 22:06 [Re: Ventor]
tisss

  (цитат) "Никога не съм се съмнявал, че въпросният екземпляр е..."
  – Аз пък се съмнявам, драги Ventor! Може и да е самият Ангел Грънчаров. А може и наистина да е очарован от текстовете на Философа някой изстрадал, но доверчив човек. Може и ченге да е. Което хич не ми се ще да е вярно! Все пак да го чуем какво ще каже. Доколкото схващам, номерът му е простичък – първо хвърля омерзителни фразички, после се снишава като талибан в афганистанските чукари, сетне от някой връх взема да се оплаква, че незаслужено го обидили. Простичък номер, ама засега му върши работа – понеже неколцина тук му се ловите на въдицата. Дано само не е ченге; другите мизерии се ядват!

XXII.

  20.12.2006 22:45 [Re: tisss]
Ventor

 – Прав си. Възможно да е самият Потър, превъплътил се в друга роля. 

XXIII.

   21.12.2006 00:33 [Re: talkinghead]
daik

  (цитат) "Скрили се ГЕРОИТЕ зад никовете си и проплакват кой бил комунист тук, кой учил в СССР и т.н. ОБАЧЕ ако им извадят досиетата, имам чувството, че доста мръсотия ще излезе от тях." 
 – Що не си погледнеш профила... и после моя! Кой е анонимен? Аман от помияри, не мога да си разходя кучето!

XXIV.

  21.12.2006 00:45 [Re: Ventor]
Une autre dimension

(цитат) "Възможно да е самият Потър, превъплътил се в друга роля."
  – Не само е възможно, това е той – talkinghead е Ангел Грънчаров:
      Потребител # 25752 
      Име А.Г. 
      Всичко мнения 59 
XXV.

  21.12.2006 00:51 [Re: Une autre dimension]
daik

  – Щях да бия рекорда с купищата емотикони, но ме домързя да натискам клавиша. И само колко храбър е Ачката, като знае, че архивите на Държавна сигурност не са архивите на БКП! За отварянето им няма да обели и дума, вярвайте ми. 
    Следва
Пловдив – столица на културата, Европа 2019

Plovdiv, edited by 20 jan. 2019

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1556.)

  ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1556.)     Не се плаши от локвата – душа и свят й е да те окаля! Празното тенеке вдига шум до небесата, но...