Времето

Времето
Моята обсерватория

Общо показвания

понеделник, 15 октомври 2018 г.

Оттук-оттам – БУЛГАР, БУЛГА-АР!

Това се случи във вторник, за около час, към 10 часа вечерта, но остави трайна следа. С колеги и фирмени партньори, предимно от чужбина – Дания, Норвегия, Австрия, Франция, Италия, Великобритания, отиваме на вечеря в ресторант "Къщата с часовника" на улица Московска № 15...*

БУЛГАР-БУЛГА-АР!

БАЙ ГАНЮ РЯПА ДА ЯДЕ! "БУЛГАР, БУЛГА-АР, МАМКА ВИ ГЕЙСКА!"

   ...В заведението нахълтват тумба цигани. По реакцията на г-н Волен разбирам, че е на кеф от пристигането на личния му оркестър, вероятно извикан да им покаже на чужденците кое как се върши тук, в България. Видимо накефил се от репертоара на оркестъра, лидерът на ПП АТАКА поема палките и трудолюбиво захваща да блъска по барабаните.

   Атмосферата се нажежава, дето пише на едно място г-н Иван Вазов "ВЪЗДУХЪТ ТРЕПЕРИ", и ние тутакси решаваме да се махнем от гюрултията, понеже концертът очевидно е поздрав на туземци към нормалните – възпитани, българи и чужденци.

   Откъм персонала на заведението – реакция йок. Па смее ли някой да си позволи да дразни най-важния човек в България! Докато се изнизваме, г-н Сидеров решава да увековечи представлението, като изръси по някоя пара от онези, дето още не са научили български. И без това не са дип добре дошли, що да не дарят някой лев за Политическа група "Обединени патриоти", на която Сидеров е лидер в Парламента!

   Да не дразним Сидеровата компания, изнасяме се тихо, полека и поединично с чужденците; обаче зоркият Сидеров ни забеляза как се изнизваме и ни преследва чак до улицата, скандирайки женствено и перейки ръчички: Ге-ейс (педерасти-и), говорете български, в България се говори на български.

Пловдив – столица на културата, Европа 2019

Plovdiv, edited by 15 oct. 2018
–––
* Вж. https://bgr.news-front.info/2018/10/16/chitatelite-spodelyat-volen-siderov-na-restorat-epizod-1/#.W8VaddqKoyc.facebook

Няма коментари:

Публикуване на коментар