петък, 7 септември 2018 г.

Документи – ФИЛОСОФ-ПСИХОЛОГ ГРОМИ ЗЪЛ ОПОНЕНТ

   Някоя си неособено известна Аni Аn публикувала снимка на полянка само с четирилистни детелини. Което възмутило видния общественик, философ-психолог и абсолютно честен антикомунист, понеже съпикясал в четирилистната детелина... кощунствен символ*. Следващият текст, мо та мо (както казват французите) преписан от блога на великия човек, е нагледен урок как ерудит умело води спор със заблудена овца по теми от най-висшата философия и психология.

ФИЛОСОФ-ПСИХОЛОГ ГРОМИ ЗЪЛ ОПОНЕНТ

   Ангел Грънчаров, дипломиран философ-психолог: 
   – Как им върви на другарите от ГЕРБ: в ливадите им растат само четирилистни детелини! 

   Ani An: 
   – Върви я. Не като на Корнелия, горкана – само един Техномикс и едни акции от Булгартабак, дето й подхвърли таварищ Костович. 

     Философът-психолог:
   – Другарко гербовашка милиционерке, още ли жалите, че Костов не ви даде да крадете?

   Ani An: 
   – Ти дори не можеш да говориш смислено вече. Нервите ли си изпусна, що ли? Костов окраде мен, теб и всички българи с бандитската си приватизация. Мен ме е яд, че гласувах за него и му вярвах.

   Философът-психолог:
   – Пълни ченгесарски нелепици. Сама знаете, че говорите глупости. Не се правете на по-голема светица от папата. Естествено, че не сте гласувала никога за Костов. Не лъжете като циганка, другарко трол!

   Ani An:
   – Личните ти неудачи са те направили зъл до степен да не се владееш. Не пестиш обиди и етикети. А може би си си такъв. Разбирам защо вече не ти се поверява работа с деца. Ти си вредоносен за тях! И последно – защото повече няма да ти падам на нивото: не само съм гласувала за Костов, ами даже съм работила за него. Много хора тук, които ме познават от тогава, го знаят. И това е мой голям грях. А ти по-добре обясни как се докопа до обучение в СССР. Всички отлично знаем, че за това се искаха много добри препоръки от партийния секретар на най-високо ниво. Та не ни прави на балами, ако обичаш!

   Философът-психолог: 
   – И се осъзнахте, и почнахте да работите за агент Буда, т.е. за Боко Борисов, нали познах? Другарко, аз нямам лични неудачи. Аз съм много успял човек. Нещо, което материалисти и кариеристи като Вас не можете да разберете. Вие живеете на друга планета. Приятно подмазване на тия, които са на власт!

   Ani An: 
   – Много обичаш да говориш за неща и хора, които първо, не познаваш, и второ, не знаеш нищо за тях. Това е качество, характерно за един манталитет, който теб, уж много те възмущава. Не съм длъжна да те осведомявам, но за да не се упражняваш в нескопосони анализи върху моята личност (както впрочем правиш за всичко останало) ще ти кажа, моят работодател е международна добре известна престижна фирма в Европа и в България. Работя за европейска фирма! Моят работодател не се интересува от това кой какви политически симпатии или антипатии има. И така е редно! В тази фирма хората се оценяват единствено по техния професионализъм. И не живея на друга планета! Аз съм много по-близо до това, което е в бляновете ти за капитализъм и цивилизация! Не е зле да понаучиш език и да излезеш в чужбина. 

   Сигурна съм, че бързо ще ти стане ясно колко струваш, защото ти си само ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ! Не обичам да съм груба, но твоето мислене е мислене на човек от сталинистките времена. Добре, че не ти позволяват да възпитаваш деца! Иначе може да си вярваш, че си успял човек. Всеки има нужда от илюзии, нали? Сега за политическите ми възгледи. След като – отвратена, напуснах СДС заради онова, на което станах свидетел, не се занимавам с политика. Приветствам проевропейския път на ГЕРБ и това, което всеки ден виждам, че правят в София. Никога няма да приема присъствието на БСП и сателити където и да е във властта. Обикновено гласувам за личности от десния спектър. Остани си със здраве!

   Виждам, че си ме изтрил от листата си. Въпреки че ти ме обиждаше и наричаше какво ли не, и по-логично беше, аз да го направя. Това е още едно доказателство за онзи манталитет. Апропо, не разбирам твоята омраза към милиционерите. Та нали те навремето те изпратиха да учиш в СССР?! Защото това не ставаше без тяхната благословия, факт!

   Философът-психолог:
   – Другарко, толкова е радващо, че демонстрирате комунистическия си манталитет без капка неудобство; поздравявам Ви за искреността, която стига дотам да защищавате даже и народната милиция! Разбира се, комунисто-комуноидите хем мразят личностите, които са различни от тяхната бедна представа, хем се опитват да ги поучават, та да почнат да мислят по "единствено-правилния начин". Бисери са Вашите откровения, че ГЕРБ имал "проевропейски път", а също и за това, че моите представи за капитализма и цивилизацията били, видите ли, блянове. Естествено е, че одобрявате и репресиите на комуно-мутро-ченгесарската власт срещу личности като мен** с приказките си за сталинизма. Забележете: не за комунизма, когото си го обичате, а за някакъв си сталинизъм! Също така се легитимирате като комунистка. Да, разбира се, Вие сте "дясна" комунистка, което е хубав повод да се посмеем. Бъдете жива и здрава! Само знайте, че с лъжи не може да се живее***.

   
   Ani An: 
   – Не се прави, че не разбираш! Не изопачавай думите ми! Отговори на въпросите ми: Кой те изпрати теб да учиш в СССР? На какво те обучаваха там? Подписвал ли си декларации за сътрудничество с тогавашната милиция и тайните служби? Защо постоянно те уволняват? И да, за теб капитализмът винаги ще е блян, защото ти си негоден да оцеляваш в условията на капиталистическа конкуренция. Благодаря ти за съвета, че с лъжи не се живее, но нямам нужда от него. За себе си съм спокойна. Спя с чиста съвест! Ти не само не си десен; ти си сталинистко творение, продукт на съвеЦката образователна система, зависим – вероятно съвеЦките ти господари те държат на къса каишка, затова се пениш толкова. 

   Наистина е смешно точно ти да учиш на демокрация когото и да било. Никой не ти вярва. Новата ти хибридка: че Нинова и Борисов разиграват театър, можеше да изглежда по-достоверно, ако преди това беше обяснил как така 28-годишната никому неизвестна Нинова получи на тепсия валутния гигант ТЕХНОИМПЕКС, и също така – ТЕХНОИМПОРТЕКСПОРТ от другаря Костович? Иван Костов – също като теб е съветски възпитаник и гробокопач на СДС! 

   Не се пени много, никой не ти вярва. Ти си негоден да оцеляваш в условията на капиталистическа конкуренция. Пиша ти това отделно, че иначе трудно вникваш.

   Философът-психолог:
   – Другарко, може ли да ми обясните кой Ви упълномощи за говорите от името на всички? Иначе се престаравате да се правите на каквато не сте, другарко лъжкиньо и клеветнице (с тролски псевдоним). Както всеки негодник, мъчите да прехвърляте собствените си комплекси и вини върху "врага". Повтарям, чудесно е, че без никакво неудобство демонстрирате в неговата пълнота комунистическия манталитет. Не забелязвате даже как не Ви се връзват приказките. Ако "съвеЦките другари" ме държаха на каишка, мен никой нямаше да ме уволнява; напротив, най-вероятно тогава щях да бъда на най-високо място в сегашната власт, която е съставена все от довереници на КГБ. Мислете малко, другарко, когато ги плещите врели-некипелите си идиотщини.

   Ani An:
   – Не бягай от въпросите! Теб КОЙ те прати в Ленинград, СССР? Подписа ли декларация за сътрудничество тогава? Какво беше обучението ти? Кой го плати?
Виждам, че нямаш доблестта да си кажеш истината, но за сметка на това си доста нагъл и арогантен. Достоен възпитаник!

   Фалшив герой си ти, Ангеле! Въздух под налягане! И добре, че хората го виждат; виж само каква "подкрепа" във фейсбук имаш. Водиш си диалози сам със себе си. Сам се питаш – сам си отговаряш. Ама си задаваш удобните въпроси и удобно си отговаряш! За Нинова/Костов... нищо! За гордостта на село Долна Баня в Ленинград пак нищо не казваш. Знам, че селото ти административно е град, ама па какъв виден селяндур е произвело! Лъжец си ти, и то съвеЦки лъжец и шмекер. Това, че те уволняват, е най-точното доказателство, че сегашната власт не е съставена от довереници на КГБ.

   И пак те питам – кой те изпрати в Ленинград, СССР? Подписа ли декларация за сътрудничество тогава? Какво ти беше обучението? Кой го плати?

   Философът-психолог:
   – Пак говорите от името на "хората", другарко! Попитахте ли някой как мисли по въпроса, правихте ли анкета за отношението на хората към мен? Няма, значи, да се отучите от комунистическия си манталитет. Главата Ви е железо-бетонна и пълна с петолъчки. И защо така силно ме намразихте, другарко? Щото не съм поклонник на Боко Борисов ли? Обичате го, щото Ви тури на работа ли, калинке? За личностните клевети не вземам отношение, щото показват единствено, че – бидейки комунистка, не знаете що е това морал.

   И защо така силно мразите личностите****, другарко комуноидке? Защо сте така злобна? За пари ли го правите, тролке, или просто от душевна низост?

Пловдив – европейска културна столица 2019

Plovdiv, edited 7 sep. 2018
–––
* Четирилистната детелина е символ на Политическа партия БЗНС "Никола Петков". 
** Nota bene (обърни внимание). Тук преписващият оцвети в синьо съществени детайли от диспута. Че симпатичната Ани защитава Политическата партия ГЕРБ, обезсмисля де факто позицията й на опонент спрямо обслужващата местната власт на ГЕРБ Пловдивска обществена телевизия (ПОТ), чийто ярък представител се явява философът-психолог. 
*** Красиво! 
**** Още по-красиво. Бел.м., tisss.

1 коментар:

  1. Господин Бояджиев, Вие вече поклонник на другаря Боко Борисов ли сте? Или още подкрепяте другаря Волный Сидеровский?! :-)

    Апропо, когато се препубликува нещо от чужд блог е редно да се сложи линк към оригиналната публикация. Иначе излиза, че препублекуващият е крадец...

    ОтговорИзтриване

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1554.)

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1554.)      Относно пасажа-цитат: "Чиновниците, рожби на политиката, живеещи или умиращи чрез нея, се с...