Времето

Времето
Моята обсерватория

Общо показвания

понеделник, 10 септември 2018 г.

Факти (хватки) и коментари – НЕВЕРОЯТНО, НО ФАКТ!

НЕВЕРОЯТНО, НО ФАКТ!
О ЧУДО! ОЩЕ ЕДНО ЧУДО В СТРАНАТА НА ЧУДЕСАТА

 ...Босия влезе в инвалидна количка, а излезе на бегом от Парламента, като трясна портата; и онзи, дето уж му тика количката, не успя да го настигне. Истината, която видях с очите си...*
MY COMMENT:

– Който е видял това с очите си, може би след трийсетина години цирк и пунти пластика е получил просветление. Неподозирани, свръхестествени сили вдигат умиращия от смъртния одър и той върши чудеса.

   Този светъл образ вероятно целия си живот дотук е прекарал мърцина, ровейки във фекалиите на властта и мързелувайки по хайдушки. Нямам спомен какво точно е сътворил, водят го писател и пр., нещо супер рядко, от рода на Калин Терзийски и от тип супер-персони, за които в пловдивските махали имахме лаф: Луд за пенсия, обаче му се ебе!

   Такива чешити ги има във всяка национална общност, само при нас, българите, обаче отрепката е въздигната с ореол и в сан "мъченик". Иван Вазов последните стотина години е сред създателите на подобен ореол над кратуната на михлюзина, но прави тази манипулация с благородна, с възпитателна цел.

Пловдив – европейска културна столица 2019 
Plovdiv, edited 10 sep. 2018
–––
* Вж. https://www.blitz.bg/politika/lideri-na-asotsiatsii-ot-avtobusniya-bransh-skochikha-sreshchu-bosiya-che-e-imitiral-gladna-stachka_news626062.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар