Времето

Времето
Моята обсерватория

Общо показвания

четвъртък, 30 август 2018 г.

Персони – БИОГРАФИЯ НА ПОЛИТИКА-КЛОУН

Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис: "Със смъртта на Маккейн губим човек, който неотклонно изразяваше най-добрите идеали на нашата страна".

БИОГРАФИЯ НА ПОЛИТИКА-КЛОУН*

   Като млад, бомбардира цивилни обекти във Виетнам. За подобно престъпление срещу цивилни Съдът в Хага прати десетки сърби и хървати до живот в затвора. За това престъпление във Виетнам са се изпълнявали смъртни присъди. Джон се отърва с пет години плен. Не му било леко, но е по-леко от смърт.

   После стана политик. Подпали преврата в Украйна, довел до хиляди жертви и връщане на фашисткия режим насред Европа. В България дойде и спря изпълнението на проекта Южен Поток; и загубите ни са милиарди долари.

   А какво направи за Отечеството си? Има две пропилени президентски кампании; първия път още на предварителните избори за кандидат-президент го победи Джордж Буш-Младши, втория път загуби от Барак Обама.

   След това "сладкопойното пиле" (както го наричат самите американски пленници във виетнамския затвор, защото доносничи на затворническата управа) напира възможно най-бързо болнавата истерична Хилари Клинтън да бъде одобрена за Държавен секретар на САЩ.

   Поддръжник на катастрофалните за САЩ войни в Ирак и Афганистан. Апологет на т.нар. "Арабска пролет", която изкара на преден план в политиката Ислямизма и докара милиони мигранти, сред които и ислямисти, в Европа.

   До последните си дни се опитваше с клоунските си номера да вреди на Америка, като раздухва антируска истерия и пречи на президента Доналд Тръмп да управлява. Макар и републиканец, Джони е по-голям противник на президента от неговите политически опоненти демократите. Типичният слуга на корпорациите, които са против икономическата политика на Тръмп, като планират да продължат изнасянето на производства извън Щатите, а ползват САЩ само като пазар.

   Е, какъв герой – нито за нас, българите, е герой (ние сме жертва на колонизатор), нито за САЩ: унищожава работни места, мечта му бе да въвлече САЩ в конфликт с Русия?

   Редактиран текст на Добри Божилов от 27 август, т.г.,
    заимстван от http://www.gudelnews.com/2018/08/urpa_27.html
Пловдив – европейска културна столица 2019

Plovdiv, edited 30 avg. 2018
Илюстрации:
- Джон Маккейн (1936-2018) в кандидатпрезидентска кампания (горе);
- младият Маккейн в интервю – самоуверен, но и симпатичен (долу).
–––
* Вж. https://www.bgsniper.com/sniper/10200-1

Няма коментари:

Публикуване на коментар