вторник, 2 юли 2019 г.

СЛАДКИ РЕКЛАМИ

– Леле, ще го смачкам, тоя ми съдра чорапогащника!
СЛАДКИ РЕКЛАМИ
1. Последният чорапогащник

  Тези дни аз – Конан Варварина, получавам настойчиви реклами от някаква фирма със следното съдържание: "Най-накрая чорапогащник, който не става на бримки, не се къса при най-малко задиране, освен това изглежда прекрасно и се облича лесно. Ако Ви е омръзнало чорапогащникът Ви да става на бримки и да се къса при най-малкото закачане, и искате да изглеждате стилно и да не се притеснявате, че ще се изложите в най-неподходящия момент, това може да спре, ще да го постигнете по следния начин, който не коства почти никакви усилия и е подходящ за всяка жена, която иска да изглежда стилно и да се чувства комфортно. Поздрави от екипа ни!"

2. Ако сте тревожен, ако се чувствате изолиран...

  "Ако сте тревожен, ако се чувствате изолиран, ако имате проблем и не виждате изход, ако търсите промяна и по-добро качество на живот – обадете ни се!" 
  
  В същия този сайт специалистът по вашите проблеми – вече не от свое име, а от името на фиктивно лице, отправил следния сърцераздирателен зов: "Приятели, искам да ви помоля да помогнем на един човек, учител и писател, който в момента е в тежко положение – загуби съдебното дело срещу уволнението си от работа в училището и съдът го осъди да плаща съдебни разноски в размер на голяма сума пари, а пък тя се увеличи още, защото го дадоха на частен съдебен изпълнител. Нека проявим своята човешка и гражданска съпричастност, като си купим по една негова книга (хартиено издание). Заглавията на книгите му ще намерите в неговия блог. Благодаря за отзивчивостта и човечността!"

  Следва втори любопитен призив... "Здравейте, читатели на блога. Пиша ви тази молба да помогнем на учителя по философия, който започва протест на площад "Джумая джамия". Нека който е свободен, да помогне на човека в неговия протест. Пояснявам, протестът ще бъде мирен и няма да се крещи."

– И като няма да се крещи, аз какво да правя там?

Plovdiv, edited by 2 uli 2019


Няма коментари:

Публикуване на коментар

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1558.)

  ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1558.)     Не се плаши от локвата, душа и свят й е да те окаля! Смачканото празно тенеке вдига глъч до неб...