вторник, 4 юни 2019 г.

КОЙ НИ УПРАВЛЯВА

КОЙ НИ УПРАВЛЯВА
Четиво за ентусиазирания наивник

  Първият български президент с интелектуален ресурс да управлява държава, но по конституцията ни с ограничени правомощия и само с възможността да изразява на глас това, което мнозинството граждани на Републиката мислят и желаят. Партиите затова са партии – изразяват мнението на своите членове и симпатизанти, т.е. мнението на само част от българите. Затова съм за Президентска република.

  Кой не скача, е червен! Урааа! Долу червените боклуци! Помните ли? По пътя на логиката... след като 50% в управата на БСП са бивши членове на БКП, 75% бивши комунисти са в управата на ГЕРБ, дали не рухва и сетната илюзия, че СДС, ДСБ и производните на Иван-Костовата партия са партии на демократичното обновление?

  За ДПС и ДОСТ е очевидно, че са партии на бившата Държавна сигурност, което до голяма степен се отнася и до ВМРО, Атака и НФСБ. Пита се в задачката: Кой всъщност управлява "чистата и свята" мечтана от Левски Република?

  По-странното обаче е как дипломатите на новите ни приятели възприемат факта, че бивши селски, квартални и университетски доносници и офицери, възпитаници на Съветската школа философи, анализатори, политолози, агитатори и пр. (Ивайло Инджев, Георги Коритаров и пр.) се оказаха у нас най-ярки поддръжници на САЩ, НАТО и Евросъюза. Господин Соломон Паси, само за пример, е син на един от най-представителните философи за бившата БКП – професора Исак Паси (1928-2010).

  Или ще излезе истина, че совите не са това, което са (от сериала на САЩ "Туин пийкс"), докато обикновените български граждани си въобразяваме нещо, което е всъщност...? Нека отговора си го даде всеки сам!

Пловдив – столица на културата, Европа 2019

Plovdiv, edited by 4 uni 2019

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1554.)

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1554.)     Относно пасажа-цитат: "Чиновниците, рожби на политиката, живеещи или умиращи чрез нея, се с...