понеделник, 27 май 2019 г.

ГОЛЯМАТА ФАЛШИВА ИЛЮЗИЯ СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ

ГОЛЯМАТА ФАЛШИВА ИЛЮЗИЯ СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ
(писмо до приятел)

 – Любо, гони те носталгия по СДС, виждам. Но СДС е бита карта още при учредяването, което няма как да знаеш; бе създадена в отделите на Държавна сигурност с цел да оглави и ограничи енергията от масовото недоволство след вътрешнопартийния преврат в БКП на Десети ноември. Имам преки наблюдения за това от кухнята на пловдивското и софийското СДС, дето чрез подправен протокол със задна дата за лидер бе назначен Желю Желев и около него се мотаеха "велики" журналисти, като Велислава Дърева.

  Като главен редактор на някогашния вестник "Демократическо знаме", идваха при мен разни хора, и сред тях мнозина яростни седесари бяха някогашни отрепки, хора от т.нар. информатори на ДС. Уважавам силно пристрастията ти към СДС, но чрез тази врътка БКП си запази влиянието сред българите. БКП никога не е слизала от властта и все по-успешно ни разпиляват като нация и ни разпродават държавата на чужди компании и банки. Бъди здрав!

Пловдив – столица на културата, Европа 2019

Plovdiv, edited by 27 maj 2019

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1554.)

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1554.)      Относно пасажа-цитат: "Чиновниците, рожби на политиката, живеещи или умиращи чрез нея, се с...