неделя, 31 декември 2017 г.

Документи – КИПЯЩА ДЕЙНОСТ НА ПОЛЗУ РОДУ

КИПЯЩА ДЕЙНОСТ НА ПОЛЗУ РОДУ
    ...Според учебника „Човекът и обществото“, предназначен за българчета от ІІІ клас, „Левски е заловен от полицията“. Днешното дете уважава полицията, поне така трябва да е в условията на победилата демокрация. Левски, демек, ще да е я крадлив циганин, я насилник или наркодилър; очевидно е, та що да се обяснява защо Апостолът е заловен и обесен! 

     Виж, „Априлското въстание продължило кратко, потушено бързо, избити са хиляди мъже, жени, деца“...и точка. Ама от кого потушено, защо се вдигнали нашите българи на въстание – няма защо да се обяснява. А и Баташкото клане го няма никакво, пропуснато. Логично. Защо ли? Ами за да има мир и хармония в стила на турския сериал "Златният век". Което го не пише, то се не състояло. Няма Батак, няма клане!
    „Цар Симеон водил продължителни войни с Византия, но те (войните на Симеон Велики) не оставили трайни следи в Българското минало“. Трайни през вековете следи в съзнанието на нашия българин не може друг да оставя освен дербито между двата супер-мега-гранда на днешния Български футбол ФК"Левски" и ЦСКА. Има си приоритети!
    Да се насладим на следния пасаж: „Хората в Западна Европа, Съединените щати и Русия протестирали срещу Султанската власт“... „Протестирали” си е евфемизъм. Сега мода са протестите; тъй че по тази логика нищо особено не ще да се случило! От протести глава не боли. Hай-много я гумена полицейска палка да отнесеш, я шут в задника от опонента. Много важно! Mазните шербетлии турски сериали или малоумният испански сериал "Щурите съседи" по националните ни български телевизии ще дообяснят на българското хлапенце онова пропуснато от учебникарските платени от чужбина автори, за което изобщо и въобще не си струва в Българското училище да се говори.

    POST SCRIPTUM: 

    Как лично да приема тази гавра над спомена за избития заможен род Хаджи-Трендафилови в Перущица през април 1876 (като оцелял единствен от клането петгодишния Гочо – Георги, баща на баба ми Невена), както и клания на дръвник пред съселяните му Ангел от Керемидовия род в Калугерово – дядо на моя дядо Борис Ненков Ангелов? 
ДЕГЕНЕРАТИ И ОТРЕПКИ РАЗВРАЩАВАТ НАЦИЯТА... С КАКВА ЦЕЛ?
    Чалга-идолите, дегенератите (от Митю Пищова до Тодор Славков), чиито образи, житие и мнения всекидневно се тиражират по Българските ни медии днес, са само фон на същинското духовно опустошение, което нахълтва в дома, в съзнанието с наукообразни претенции и обезценяване на основни духовни начала в Българската историческа памет и традициите ни като нация. Тази помия се излива целенасочено и се ръководи от един център, който се намира Отвъд океана, това е същественото!
    Ако в епохата на Татовизма ни плашеха с т.нар. идеологическа диверсия, за да държат българина в подчинение, в години на уж победила демокрация реалната идеологическа диверсия разгражда нацията ни целенасочено чрез средствата за масова манипулация и пропаганда.
 Пловдив – европейска културна столица 2019

Plovdiv, 31 dec. 2014 edited 31 dec. 2017
Илюстрации: 
горе – Емил Джасим, историк-новатор, любимец на Българските медии;
долу – две университетски светила, писали учебника по история за III клас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1541.)

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1541.)   Роденият във Врабево, селце нейде сред Троянския балкан Николай Заяков (1940-2012) * – поет и колег...