петък, 22 декември 2017 г.

Бой, секс и сръбска музика – ВЪРВЕЛИ ДВА(ма) МУЖИКА

ВЪРВЕЛИ ДВА МУЖИКА
С какво жена Му се отличава от любовницата Му

    Оригиналният текст е на Алена Котович (1996)*, колумнист, блогър; авторизиран превод на български – tisss


    Понятието "мамжелюкурица" (в руска версия "мажелюш" въведена в речта от спец по интимните мъжки радости) означава идеалното женско същество за мъжа, а именно: 1) грижовна, блага, всеопрощаваща Мама; 2) Жена – да му пере, чисти, готви, пали печката, опъва нервите, цепи дървата на двора или върху кратуната му; 3) Любовница – за услада на душата, за показ сред приятелите му, и 4) улична Курва – за необуздан, сладък и без задръжки мръсен секс. Не е казано със сарказъм, нито е преувеличено, в мечтите на повечето мъже по света именно "мамжелюкурицата" е в състояние да ги направи щастливи.

    Все пак последните два типа женски същества са им интересни повече от всичко, разбира се – докато у мъжа все още има барут в торбенцата.

    Според споменатия спец, ни една жена, даже най-умната и опитната, не би могла да разкаже по-добре от мъж за тези тънкости в Неговата мъжка психика.

    Кому ли па е притрябвало да се занимава с темата за идеалната любовница?

    Мислите, че то вълнува само господарки, воюващи за самеца си и опитващи да си го задържат в леглото? И тях, разбира се, ги вълнува, но повече трябва да се вълнуват щастливо омъжени дами, които се стремят да избягнат конкуренцията.

Отличителното у добрата любовница

    Какво му трябва на един мъж – уют, ядене, спане, нежност. Семейният живот почти всичко това му го осигурява, плюс едно кофти обстоятелство "длъжен си" (длъжен на жена си, на роднините й, на децата ви и на децата им). А и жена му не го чака както преди години; за нея в най-добрия случай той е "миличък-моичък", нещо като старите галоши зад вратата, удобни за кално време, па и решение на всичките й проблеми, но съвсем не мъж самец, с когото да се поизфука.

    При любовницата всичко е различно. Когато той влезе при нея, тя се държи така, сякаш в дома й се е появила торба със скъпоценности, и с целия си вид му показва, че го приема като господар, жрец, спасител. Мъжът като от въздух се нуждае от илюзията, че е най-важният тук, както и че утвърждава успешното си завоевание. А какво е жена му? Жена му си му е роднина, близък, човек от рода, съвсем не може да я приема за завоювана територия, е… освен в припадъци на дивна (не дива, да се отбележи!) ревност, особено кога я хване в крачка.

    Любовницата, независимо че може да бъде и много дълго с нея, все пак си остава чужда. Територия, над която не е толкова просто да заявяваш права и претенции (капризи, бих казал) и това обстоятелство не му позволява хептен да се отпусне като прасе в кочина, ако не е типичният тъпанар простак, разбира се.

    На мъжа му трябва някой да му се възхищава. Припомнете си колко пъти г-жа съпругата ви е приветствала, втурвайки се уморена и премръзнала от работа в стаята ви, дето кротичко сте се разположили пред телевизора: "Седиш! Седиш и мислиш, а! Детето не си нахранил. Боклука поне да беше изхвърлил, Аристотел! Когато се пенсионираш, ще размишляваш на воля".

    Сега представете си любовницата, която не просто слуша неговите велики мъжки идеи, приятно шокирана, очарована, с широко разтворени очи и уста, а и допълва своя мил гений с нейни си познания от основното училище или живота, открива препятствия и крещи: "Евала, Митко, знам, че при нас с теб ще се получи!" Вече усетихте ли как тя (не госпожа жена му) се радва на неговите велики идеи, примира от вълнение. А! Разликата усетихте ли?

    Що се отнася до секса – което с жена си не ти позволяват да пробваш, може на воля да експериментираш с любовницата. С госпожа съпругата ти е забранено да правиш "онези ужасно неприлични" пози, движения, кълчотения и стойки от Кама Сутра в леглото, върху масата, под масата, на килима, в антрето, в банята, а в асансьора пък – Боже, упази! – няма как да получиш разрешение от нея и от общността около нея. Тъй де, нали жена ти все пак ти е "родна", "любима", пък и майка на хлапенцето (децата) ти.

    А любовницата дава възможности в пълна мяра, обсипвана от партньора с вулгарности, грубост, вършене на болезнени неща, накъсо – с всичко, което в този вид връзки пуританите наричат разврат. Това са съвети към момичетата от мъж, обобщил различията между жена и любовница. Има доста истина тук.

    Едва ли е точно представеното, че и в продължение на дълги години. Но е разбираемо защо в утвърдените семейни отношения съпругът не е щастлив. Ами че навици, общ бит, желание за секс, влюбеност – то са ужасно фина материя и бързо се съсипват. У съпругата е нужен много фин усет да удовлетвори всички без изключение потребности на мъжа си. Сложно, но изпълнимо, ако наистина си обичаш мъжа. Почти като в следния виц…

    Вървели два(ма) мужика. Пред тях – две жени. Един на друг ей тъй си говорят: "Виж, тази отляво е жена ми, отдясно – любовницата, и да ти кажа, хич не ми е лоша любовницата". Другият: "О-о-о не, бъркаш, драги! Отдясно е жена ми, а отляво е моята любовница, и да ти кажа, не е за изпускане". Вървят си известно време, попоглеждат се мрачно един друг, пък по някое си време в един глас въздъхнали: "А бе, харни са ни жените, ама само кога сами пожелаят".

Пловдив европейска културна столица 2019

Plovdiv, 22 dec. 2017
___
* Вж.https://woman.rambler.ru/love/38712802-chem-zhena-otlichaetsya-ot-lyubovnitsy/?utm_source=head&utm_campaign=self_promo&utm_medium=news&utm_content=news&utm_term=clid_m&updated & https://ok.ru/profile/566892237961?st.layer.cmd=PopLayerClose&st._forceSetHistory=true&st._aid=Discussion_PhotoLayer_CommentUserName

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1554.)

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1554.)      Относно пасажа-цитат: "Чиновниците, рожби на политиката, живеещи или умиращи чрез нея, се с...