понеделник, 11 декември 2017 г.

Факти – РАЗГОВОР МЕЖДУ БЪЛГАРИ


    Bat Doni: 
    – Жоре, тези цифри са като пленумите на БКП, нищо вярно.

    – Докажи, и ще се съглася с теб.

    Bat Doni:
    – Помисли малко.

    – Смени изтърканата дългосвиреща плоча. На голите ти приказки ли да вярвам? Има подходящ лаф за твоя случай - Покрай наш Илия наебаха и свети Илия. Почвам да си мисля, че ти плащат, за да правиш реклама на Русия точно с лафове срещу всичко руско. Куче, дето не знае да лае, само вкарва вълците в кошарата. С лафовете си създаваш фенове точно на руснаците и на всичко руско.

    Bat Doni:
    – Защо намесваш Русия тука? Четем сводка на трол.

    – Дончо, това е много дълъг разговор, но накратко... Докато нашите заводи и селското ни стопанство имаха огромния пазар на руснаците и останалите средноевропейски соц. държави, тук дори и циганите ходеха на работа. Сега циганите масово крадат и разчитат на помощи, а българинът инженер, лекар, спец в своята професия отиде да мие чинии и да чисти кенефите на Запада, докато родителите и децата му тук разчитат на онова, което западните фирми и фермери му плащат (което е далеч по-ниско заплащане от местните хора там). Връстник си на по-голямата ми дъщеря, бил си 15-16-годишен през ноември 1989 г., когато американският тип отношения станаха водещи в разпродаването и превръщането на промишлеността и селското ни стопанство в плячка за тарикатите – основно все висши партайци на БКП и ченгета. Какво знаеш за онази България, която бяхме, че да сравняваш със сегашния тотален разпад на всичко, върху което се крепеше някога държавата ни? Глупака няма как да го убедиш, освен с факти. Говориш глупости, общо взето, все едно и също. Че поогледай се!

    В. Н-ва:
    – Правили сме всичко по поръчение на СССР и СИВ.

    – В случая говорим не за мозъци, а за хора с квалификация в своята професия.

    В. Н-ва:
    – Издържали сме се със заеми, вярно – къде по-малко от сега, ама заеми, дето спукаха балона на любимия ви социализъм. Ха-ха, каква квалификация! Кражби.

    – Бил съм вътре в нещата, та не се учудвам, че си толкова убедена.

    В. Н-ва:
    – Е, в какво си убеден? Че всички тук са си вършели идеално нещата и никога не е имало бракувана продукция, защото на никой не му е пукало, а повече гледаха да си вземат заплатата и толкоз. Еле, па по институтите – разврат, клюки и плетки по цял ден. Естествено, който е бил способен, е изкарвал допълнително пари на частно.

    – Разправяше се като виц из журналистическата гилдия на Пловдив... Спират западногерманец, спец в тежкото машиностроене, питат го наши репортери на границата какви са му впечатленията от Комбината за тежко машиностроене в Радомир. И той: При нас във ФРГ не можем да си представим такъв огромен комбинат за тежко машиностроене. А и при толкова брак и кражби у вас, в България, как все пак успявате да сте на печалба, ей това ми е загадка и нямам отговор.

    В. Н-ва:
    – Ха, това си е загадка, ама ако не знаеш,  Федерална република Германия купуваше от нас вагони, защото бяха направени от най-качествената стомана, след което си вземаше от тях стоманата.

    – Вече 27 години крадат, разбиха всичко като производство и селско стопанство, и пак има още какво да крадат и разпродават мекеретата на Щатите. В Пловдив имахме огромен завод за мотокари, който изнасяше повечето от продукцията си в Япония. И нашите хора тук весели, бият се в гърди, виж, значи, японците от нас купуват техника. А каква била работата! Японците нашите мотокари ги разфасоват и ги хвърлят в пещта за претопяване, че така металът им излиза, кажи-речи, без пари. Научиха това нещо нашите в Пловдив и взеха да пращат мотокарите за Япония вместо с метал за тежестите отзад, с бетон.

    В. Н-ва:
    – А това за краденето е вярно, даже се чудя как има още за крадене.

    – Когато разрушителите на България трябва да обсъждам, въпреки че знам що за стока са БСП, не виждам друг в момента, който би могъл да бутне ГЕРБ от властта. Чул съм го този лаф от дърти партайци на БКП, дето бяха някога в управата на високи длъжности: А бе, и ний крадяхме, ама крадяхме тъй, че да остане нещо и след нас, а сегашните всичко до кокал оглозгаха и пак насита нямат.

    В. Н-ва:
    – Е, като бутнат гербаджиите, какво ще направят? Същото.

    – Тия от ГЕРБ са супер-невежи, бе! Онези поне знаят, все нещо им е останало в кратуните от ерата на Тато: че народът иска и да го къткаш.

    В. Н-ва:
    – Останало им е... друг път; докопат ли се до властта, се самозабравят.

    – Да гласувам за БСП ме спират тарикати и наглеци около сегашната им управа, като свинарят Георги Гергов и Кирил Добрев – синчето на Николай Добрев, дето няколко пъти му засичаха далаверите, и как изпълзя нагоре един дявол знае. Нали знаеш стария лаф: Ела, Зло, че без теб по-зло! ГЕРБ с всичко дават да се разбере, че от власт няма кой да ги бутне, и вършеят, крадат на поразия, че лежат на тая кълка: българинът няма да излезе да ги подгони по улиците и да им руши дворците. То е пак стария лаф на комуниста  "Тая власт с кръв сме я взели, с кръв ще я дадем".

    В. Н-ва:
    – Те и другите на това се надяват.

    – Знам. Скупчиха се отгоре отрепките на нацията.


    Bat Doni
    – Жоре, ти явно си мечтаеш за старото време, за комунистическите извращения и светло бъдеще. Е, няма да е.

    –  Което дотук е построено в България, е дело на поколенията българи преди сегашната лъже-демокрация. Институциите в днешна България са в тотална разруха и този процес, ако си обичаме отечеството, най-сетне трябва да бъде преустановен. Управлението на БКП беше престъпно и дано никога повече не се върнем там, откъдето тръгнахме уж на Десети ноември, но дотогава - колкото и лоша да е била, все пак имахме държава и нацията ни не беше заплашена от изчезване. Толкоз!

Пловдив – европейска културна столица 2019

Plovdiv, 12 dec. 2017

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1547.)

    ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1547.)   28 апр.1997 СЛЕД КОНЦЕРТА   Мина й представлението на Re. Излъчваха го по националната ни телев...