Времето

Времето
Моята обсерватория

Общо показвания

петък, 10 ноември 2017 г.

Документи и факти – ДИПЛОМАТИЧЕСКИ СКАНДАЛ... И ЛИЦА НА ЧЕСТТА

ДИПЛОМАТИЧЕСКИ СКАНДАЛ И... 
ЛИЦА НА ЧЕСТТА

    Мария Захарова:

    "...В годините на Втората световна война благодарение на нашите воини бе предотвратено депортирането на евреи от България, и така около 50 хил. души са спасени от неизбежна смърт". Благодарение на... (не от) са били спасени евреите в България. Говорителката на Руската дипломация чете предварително писан текст, не импровизира, всяка нейна дума е премислена.

     Иво Инджев:

    Завършва средното си образование в Софийската математическа гимназия, висше образование – в Москва, СССР, в Института за страните от Азия и Африка при Московския университет по специалностите "История" и "Арабски език". Владее четири чужди езика – руски, немски, английски и арабски. Комисия за разкриване на досиетата с Решение № 50 от 08.10.2008 г.: действал под псевдонима Ивайло като таен сътрудник към Първо главно управление на Държавна сигурност – разузнаване.

MY COMMENT: 

    – Вероятно е генетически заложено. Особена категория персони в България, а и не само у нас – винаги ще е с онези, които в момента са на власт. Преди тук на власт беше Големият брат из Маскве, днес е Биг Брадър из Вашингтоне. Този тип персони са внимателно подбирани да бъдат готвени за изключително доверени служители на политическия фронт. И е закономерно именно възпитаници на висшите школи за обработка на общественото мнение да са сред най-ярките говорители днес срещу вчерашните си учители и господари. Най-сладкото в случая: словесните им акции и шумни медийни кампании са продиктувани изключително и единствено от изострен усет и стремеж към... чест и национално достойнство.

КЪМ ИЗЯВЛЕНИЕТО НА
РУСКАТА ДИПЛОМАЦИЯ ОТНОСНО... 

    До повратния момент във Втората световна война, когато нацистките армии започват да губят в кървавите сражения на Сталинградския фронт, политическия елит на Царство България не го занимават издевателствата над евреите. Акцията на заместник-председателя на Народното събрание Димитър Пешев и Българската православна църква иде веднага след като някогашните управници усещат накъде духа вятърът. Тъй че нормално е Руската дипломация да взема предвид този факт, когато твърди "благодарение на нашите воини бе предотвратено депортирането на евреи от България".

Пловдив – европейска културна столица 2019

 
Plovdiv, edited 11 noe. 2017
–––
УМ ЦАРУВА, УМ РОБУВА, УМ ПАТКИ ПАСЕ!

     Г-н Божо или Божидар Димитров – д-р на историческите науки, ст.н.с. II ст. от дек. 1985 г., почетен професор на Университета по библиотекознание... и пр., и пр. Комисията по досиетата: Димитров бил секретен сътрудник на бившата Държавна сигурност и таен агент, вербуван през 1973 г. Псевдонимите му са Богдан, Кардам, Тервел, ТелеригТа ето, значи, какво казва тайният агент Богдан-Кардам-Тервел-Телериг за г-жа Захарова:

    – Тя е една пикла без цици. 
ФАКТИТЕ:

    На 5 септ. 1944 г. СССР обявява война на България. На 6 септ. с.г. Съветските войски превземат пристанище Варна. На 9 септ. преминават Дунава, въпреки че още на 8 септ. България вече е обявила война на нацистка Германия. Съветски войски у нас официално има до 1947 г., когато е сключен Парижкият мирен договор.

    България не е призната за воюваща на страната на победителите във Втората световна война, въпреки че под Съветско командване във финалната фаза загиват близо 20 хил. наши войници. Дипломацията на СССР обаче отстоява Българската териториална цялост в границите от 1941 г. и ограничава репарациите, които София да плати, до 45 млн. долара на Гърция. От друга страна, войски на СССР от над 600 хил. души на наша земя са издържани от бюджета на Българското правителство и действат като окупационна сила: конфискуват средства и имущество.

Няма коментари:

Публикуване на коментар