сряда, 7 октомври 2015 г.

Публицистика - БЕЖАНСКАТА ВЪЛНА И БЪЛГАРИЯ

БЕЖАНСКАТА ВЪЛНА И БЪЛГАРИЯ
Из интервю на Орлин ФИЛИПОВСКИ, blitz.bg*

Коцето Калки: Стотици ислямисти са нахлули в България! Сорос стои зад кризата, той организира и напътства тълпите мигранти!


      – Коце, проблемът с миграционните процеси става все по-сериозен за България. Ти, като човек, обиколил целия свят и сблъскал се с различни култури и ценности, как гледаш на ситуацията? За едни става въпрос за бежанци, за други тълпите от хора са просто икономически мигранти. (...) Къде е генезисът на т.нар. бежанска вълна? Казват, че тръгва от Арабска пролет. Ти как ги виждаш нещата?

      – Преди Арабска пролет е началото. Защото войната в Ирак беше преди това. В момент, когато Великите сили решиха да се борят за петрола и газта на Близкия изток, сваляйки местните тоталитарни режими, в същия момент самите те отприщиха злите сили на радикалния Ислям. Така нещата стават неконтролируеми. Днес последният бастион пред радикалния Ислям е сякаш режимът на Башар Асад. Но е ясно едно че зад Арабска пролет и сегашното преселение се крият сериозни икономически интереси. Да, в Близкия изток са открити газови находища за над 45 милиарда долара! Експлоатацията на тези находища от различни страни, включително Израел, Иран и пр., носи огромна икономическа изгода.

      – Но виждаш, определени Арабски страни не желаят на своя територия бежанци, мигранти, мюсюлмани...

      – Особени онези, които са съучастници в този процес! Както Саудитска Арабия, например – страна, която най-вече поддържа радикалния Ислям. Същата Саудитска Арабия, която изпраща радикални ислямисти в България и финансира строежа на джамии в Германия. Тъй че всичко това е огромен мръсен пъзел,  жертва на който, оказва се, може да сме и ние, българите.

      – В последни дни дискусията дали отечеството ни да е „гореща точка“ за разпределяне на бежанците от Близкия Изток или не, както и прехвърлянето на задължения между г-жа Меркел и Българските държавници…

      Да изяснят кой лъже – Ангела Меркел, Бойко Борисов или Ева Паунова евродепутатка, превеждала на българския премиер по време на срещата им в Брюксел! Кой от тези трима казва истината

      – Да помислим какво ще се случи, ако България стане разпределителен център за бежанци!

      – Картината би била доста мрачна: България все повече ще се превръща в Бежански лагер и Разпределителна зона за хора, дошли да се заселят в богатите европейски страни. Голяма част от същите тези бежанци обаче няма да се доберат до заветната Германия, например, и ще останат тук, в България. Все повече нелегални и легални ще се заселват у нас, все повече и повече населението на България ще се подменя с население от Азия, Африка. Това е страшното – че има хора, които планират да подменят населението на България с пришълци, нямащи абсолютно никакво отношение към нас! Това са хора, които никога няма да сторят нещо добро. Но ще са лесно манипулируема маса за бъдещите владетели на България…

      – Все по-често и все повече българи говорят за организирана подмяна на населението. Кой би го желал?

      Това е огромна маса хора, лесна за „обработка“ по време на избори, хора без мнение. Заселят ли се тук пришълците от Близкия Изток и Африка, всичко ценно, което през вековете сме отвоювали като нация, ще започне да се разпада. Цел на пришълците е да изкопчат каквото могат от Европа, в случая – и от България, да живеят на наш гръб, да вършат мизерии. По-същественото е, че не са малцина онези от тях, които са подготвени и мотивирани да воюват и само чакат сигнал от т.нар. Ислямска държава. Може би сте чели призива на онзи имам: „Идете и се плодете в Европейските земи, това е начинът Аллах да ги завладее!“ Идеята е да извършат постепенна подмяна на населението на Европа, да се внедрят дори в нашите гени! Тази маса се нуждае единствено от водачи, достатъчно е отвън да се активират определено количество "спящи клетки", и когато назрее моментът, те да започнат своята Свещена война в Европа.

      – Според теб, трябва ли да приемем квотите за бежанци?

      – Квотите са капан, в който се опитват да ни натикат. Днес обявяват една цифра, утре друга, после трета и т.н. Мисля, че България трябва да се държи както се държат Унгария, Чехия, Словакия, Полша. Категорично да се противопоставим на квотите и незабавно да започне изграждането на здрава стена по границата ни, освен това – да имаме достатъчно многоброен военен контингент, охраняващ границата от нелегални и всякакви други пришълци.

      – Казваш, военни части. Но имаме ли всъщност ние, българите, армия?

      – По последни данни, армията ни наброява 26 000 души. Миналата седмица обявиха, че ще пратят 300 човека да ни пазят. Виж какво чета в нета, българи арестуваха 30 нелегални емигранти. Дотам ли стигна, гражданска милиция по места да охранява границата, понеже държавата вече не е в състояние да изпълнява основна своя функция?

      – България е член на НАТО. Нормално ли е да влязат чужди военни части да пазят Българска територия като външна граница на Европейския съюз?

      – Обявиха тези дни, че над 400 терористи влезли в Германия. За България не се съобщава колко са влезли, но съм убеден, че са стотици, нахълталите тук терористи. Тъй че сме в състояние на война. Ако България е застрашена, НАТО да заяви категорична позиция за охрана на външната ни граница! Проблемът да се обсъжда по следния начин – въпросът за бежанците се решава на сирийска територия. Великите сили САЩ, Русия и ЕС да отвоюват земи в Сирия, където да устроят бежански лагери, и там да се оказва помощ на сирийците. Не бива това да се случва в България, пряко да застрашава националната сигурност на Българската нация.

      Повечето пришълци, появили се на Българска територия, твърдят, че са сирийци, ала огромна част от тях не са сирийци. Позицията на г-жа Меркел е странна: първо отваря Германия за бежанци, после казва: ще ги разпределим при този, този и този…

      – Как тъй ще каниш някого в дома си, пък ще го пратиш да се настанява у съседа! И на всичкото отгоре, да го убеждаваш тоя твой съсед, че е длъжен да бъде толерантен към твоите гости! Това е големият капан, в който е и самата Меркел, за да изрече публично тая глупост. В капана Анжела Меркел опитва да вкара всички страни на Европейския съюз, включително България.

      – Според някои политици, тези процеси са в състояние да доведат до нова Османска инвазия. Говори се за десет милиона пришълци – два милиона в Турция, седем милиона в Сирия, които се очаква да минат през България. Ти как виждаш нещата?

      – Османска не знам, но ако говорим за Ислямска инвазия – да. И е факт, че Българската православна църква най-сетне излезе от вековното си мълчание, официално изрази позиция по този въпрос – недопустимо е България да се остави да бъде ислямизирана. Това значи, че положението действително е тревожно. Не можеш да замениш зряла християнска култура с ислямските закони и с култура, застинала в периода на своето мрачно Средновековие! Необяснимо е точно Турция да задържа бежанския поток към България. Не съм очаквал да изпаднем в нелепата ситуация да разчитаме на Турция точно за това. Дали тоя жест от страна на Турция не е с цел Турция да запази днешни християнски територии в югоизточна Европа за себе си?!…

      Смяташ, че сблъсъкът няма да е толкова между различни религии, колкото в сферата на бит и култура. Не са ли обвързани нещата всъщност?

      – Ами да, свързани са. Несъмнено това е инвазия на различна култура. Вземете предвид отношението в ислямската общност към жената, например! Ислямът, който нахлува, в този си вид е религия на издевателство над човешката личност. Основна реакция в тези общества е културата на ножа и куршума. Видяхме я тая реакция в София – мюсюлманин, който не можал да се спазари относно наем за квартира с някаква жена, извади нож и я наръга. Нагледахме се и на опустошените европейски гари. Ето такъв тип "култура" приижда към нашите земи.

      – Европейският съюз отдавна не е особено стабилен. Дали бежанската криза няма да погребе Европа?

      – Фактът, че няколко източноевропейски страни вече се обединяват в друга позиция, в противостоене на вълната от пришълци, говори: започват сериозни разногласия в ЕС. И не се знае при продължаващата инвазия тези разногласия докъде ще доведат. Нищо чудно – и до разпадане на ЕС. Още повече, при затваряне на границите в Шенгенското пространство, се очаква сериозен икономически стрес. Първо ще поскъпне транспортът, оттам всички продукти в ЕС, оттам масово недоволство и … не се знае докъде ще стигнем.

      – Знаеш ли кое е странното! Известен си като човек, силно толерантен към всякакви култури и религии. Докоснал си се до различни хора и вярвания, но днес заемаш крайна, дори остра позиция. Да речем, приветстваш Орбан –харесван от мнозина, но заклеймен от други като фашист… Няма ли някакво противоречие у теб?

      – Когато планират да унищожат отечеството ти (виждаш примерите от Унгария – минава тълпа бежанци и като огромен облак скакалци унищожава всичко по пътя си), когато има опасност да подменят хората ти и начина ти на живот, историята ти, традициите, бита, културата ти, тогава се налага да си категоричен! И да не се хващаш в капаните, които манипулаторите тук и сега залагат пред младите българи, маскирайки се уж с човеколюбие. Защото тази маска е лицемерна. Вече нямаме поле за псевдо-човеколюбие, всеки сам да си прецени бъдещето и перспективите, каквито са. Или затваряме границите на България и запазваме нацията си, или оставяме отечеството ни да бъде разрушено и нацията подменена. Това са алтернативите.

       – Все пак не трябва ли да проявим човечност! Като видиш майка с дете на ръце, изгладнели, изподрани… не да ги върнеш, а да ги приютиш, да им помогнеш? Не изпадаме ли в крайност, не се ли заличава хуманността? Гледал си, предполагам, видеото, в което унгарска операторка спъва баща с дете на ръце, а после рита още две деца…

      – Човечността не се отменя. Лично аз не бих могъл да препъна човек с дете на ръце. В случая, който сочиш, впоследствие се оказа, че същият мъж с детето на ръце е разпознат като един от т.нар. "бойци" на Ислямска държава. Знаела ли е операторката това? Този човек бе разпознат, може би преди това вече е бил разпознат вече от някого. Най- лицемерното в тази уж-хуманитарна кампания е използването на децата. Виждаме на записи, разпространявани в Internet, тълпи от преселници как слизат от автобусите, а между тях – само няколко деца и майки, на този фон – хиляди здрави мъже! Но когато отидат журналисти да снимат, онези хора избутват децата и жените на преден план. Децата ползват за параван на режисирана кампания... Когато България заяви своя категорична позиция и Великите сили също: да решават въпроса на Близкоизточна територия, това е истинската хуманност. Спрете войната, това е! За двадесет и четири часа има начини да прочистят от ислямски главорези територии, върху които да градят бежански лагери, където истински бежанци, а не други, да живеят на своя земя, да работят. Това е решение на проблема.

     Не е ли изпуснато положението, обратими ли са започналите процеси?

      Не виждам тези хора как ще ги върнат, дори ако войната там да спре, дори териториите в Близкия Изток да бъдат освободени от главорезите. Пришълците няма да пожелаят да се завърнат. Затова и не бива да бъдат допускани в Европа, първо – за да избегнем подмяна на населението на континента, второ – за да се съхрани националната сигурност на Европа.

      – Ако планираната инвазия на Ислямистите и кукловодите зад тях успее, ти, който си толерантен човек, как ще постъпиш?

      – Човекът е устроен тъй, че първо  мисли за семейството. Ще опитам да взема най-доброто решение за себе си. Ще остана в България, докато мога, и ако избухне гражданска война, ще мисля как да си спася семейството – било в емиграция, било по друг начин. Но то ще е крайно решение.


Редактира: tisss, Plovdiv, 7 oct. 2015
_____

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1558.)

  ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1558.)     Не се плаши от локвата, душа и свят й е да те окаля! Смачканото празно тенеке вдига глъч до неб...