неделя, 15 януари 2023 г.

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1160.)

 ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН
ПЛОВДИВЧАНИН (1160.)

 Изпитан, отработен начин да се окажеш във фокуса на общественото внимание и да се задържиш там в течение на дълго време е скандалът, произвеждането на серия от скандали. Този трик ползват естрадни певци, анализатори, автори на статии, на книги със заглавия, като "Копелето Исус" или филм за неслучайни личности в Българската история. Дали не е дошло време да поставим всяко нещо на мястото му според т.нар. "европейски духовни ценности"? – Аноним (1947)

  15 jan. 2023 

ФЕНОМЕНЪТ АНГЕЛ ГРЪНЧАРОВ (продължение)*

  Долнобански двойник на фамозния Волен Сидеров води два пъти седмично психо- философски предавания по Пловдивската обществена телевизия на г-н Евг. Тодоров. Културен диспут между философа Грънчаров и негов фен, който се пробва да спори

  (Цитат) Ангел Грънчаров: – "...Ето какво се чувствам длъжен да кажа по този повод, бидейки опитен, хем дългогодишен учител по философия, по морал и по гражданско образование, и също така най-вече добронамерен гражданин, който никога не е лъгал и презира лъжците!..."

  Jores по повод цитата:

  1) опитен, дългогодишен НАВЛЕК В ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА;

  2) добронамерен И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗЛОБЕН;
  3) никога не е лъгал, ОБАЧЕ ЛЪЖЕ;
  4) презира лъжците – СМЯХ В ЗАЛАТА И БУРНИ ОВАЦИИ.

  Ангел Грънчаров: "...ще ни се наложи да си признаем, че истински добри и доказани политици, които са нужни на България днес, това са политиците около Христо Иванов от ДСБ, както и от ПП, т.е. политиците около Кирил Петков и Асен Василев..."

  Jores по повод цитата:

  5) "...ще ни се наложи" – ЗАЩО, КОГА, КАК И КОЙ ЩЕ НИ НАЛОЖИ?

  6) "...политиците около Христо Иванов... от ДСБ, и около Кирил Петков и Асен Василев" – ТОВА ТУК ПРЕДИЗБОРНА ПЛАТЕНА РЕКЛАМА ЛИ Е?

  Георги К. Бояджиев, 14.01.23 г., 6:30 ч.

КОГАТО ГРЪМ УДАРИ, КАК ЕХОТО ЗАГЛЪХВА

Ангел Грънчаров: Дали да не дам под съд този тъй горещ поклонник на таваришчите Путин, Сидеровский и Копейкин, който все пак е реално лице, с истинското си име при това – който тъй наивно си позволява да ме клевети и да ме плюе, и да ми накърнява достойнството?... Какво ще кажете, уважаеми дами и господа съдебни заседатели, как смятате – дали ще отрече авторството си на безброя злобни и клеветнически писания по мой адрес въпросното това тъй завистливо създание на природата и на културата, с извинение, с което даже и състудентите му (Леле!) не желаят да разговарят, а пък то самото, знаейки що за "имидж" има в очите на състудентите си (Философът-психолог Грънчаров има предвид само шефа на Пловдивската обществена телевизия Евгений Тодоров, 1950), не смее да се покаже в телевизията на свой състудент, но предпочита да ме плюе тук? 14.01.23 г., 9:44 ч.

КОМЕНТАР ПО SKYPE

  Тодор Ряпов (1947):
  – Луд умора няма. Не ти ли омръзна вече?

  Георги К. Бояджиев (1947):

  – Как да ми омръзне! "Философът" е като старо чердже пред вратата – колкото и да го изтърсваш, винаги поне шепа прахоляк остава. 15.01.2023.

  Ангел Грънчаров:

  – Харесвате ли малки кутренца? След като преди няколко години мутро-комунисто-гербовашките властващи калинки ме опраскаха-уволниха и забраниха да учителствам на човешки същества и ВЕЧЕ не ме допускат да упражнявам длъжността си учител по философия и гражданско образование, и оттогава ми се налага в битността на нощен пазач (някак все пак трябва да се живее, нещо все пак трябва и да се яде!) да имам за свои ученици предимно... котета и кучета! 15.01.2023. 

СЪЩИЯ ДЕН ЧАСОВЕ ПО-КЪСНО...

I. Как възприех умно-подлите излияния на щатните манипулатори Харалан Александров и Славчо Василев?

 Това е само началото, уводната част на несъстояла се сбирка на нашия Философски дискусионен клуб. Срещата не се състоя, по причина на това че реших да я проведем в по-удобно за участниците време: сутринта на следващия ден (беше събота вечерта, решихме да я проведем в неделя сутринта, 15 януари - и я проведохме тогава, можете да гледате следващия запис); по тази причина и я прекратихме съвсем внезапно. Аз всъщност смятах да изтрия това въведение, но ето сега, сутринта видях, че то вече е гледано от доста хора, и по тази причина прецених (въпреки неприятните моменти на записа, примерно... моето прозяване, доста често, прочее, че аз наистина бях твърде изморен, приемете моите извинения!) реших в един момент да я оставя. Е, можете да чуете казаното и вие. Толкова тук. Останалото – в клипа. Приятно гледане и приятни размисли ви желаем! 

II. Простете, психично болна ли е тази бойко настроена и хептен путинясала професорка от СУ "Св. Кл. Охридски"?

III. Оцапа ли здраво боксерките си тъй многоученият Слави Клашъра – посланикът на доброто в сферата на "образУвание" в Града на доброто Пловдив?!

 Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен... Ангел Грънчаров 

Пловдив – европейска културна столица

Plovdiv, edited on 16 jan. 2023

Илюстрации:
- Икона на Българската демокрация.
- Здравейте! Или ой ларипи-и-и-и-и!*

–––

* "Феноменът" не е дело на самотен нещастен борец за справедливост, а е резултат от усилията на мощен екип манипулатори, за да бъде възприет не за депресивна изява, а за проява на буден ум. Бел.м., tisss.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1554.)

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1554.)      Относно пасажа-цитат: "Чиновниците, рожби на политиката, живеещи или умиращи чрез нея, се с...