сряда, 9 август 2017 г.

Документи – КУЛТУРНА ДИСКУСИЯ ЗА ИЗБОРИ И ПРОЧИЕ

КУЛТУРНА ДИСКУСИЯ ЗА ИЗБОРИ И ПРОЧИЕ

    George C. Boyadzhiev (1947): – 


ТЕХНОЛОГИЯ ДА СЕ ПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИ ЧРЕЗ ЦИГАНСКОТО ГЕТО

    ...видеа, заснети от самата партия; всичко се прави със санкция на ПП ГЕРБ. Настоящият кмет на Пловдив Иван Тотев и тогавашният кмет на район Източен Петър Петров обясняват как се печелят избори с ухажване на етноса, прибиране от полицията на конкурентните агитатории, с платени статии в местния вестник. Плюс още низ ловки партийни хватки, интересни за Прокуратурата на Цацаров.

    Видеото е разделено на четири части. В първата настоящият кмет Тотев дава инструкции на партийния актив седмица преди изборите. Ключово при избори е най-многолюдното гето на Балканите и Европа – Столипиново, в район Източен.

    ПОЛЮБУВАЙ СЕ, БЪЛГАРИНО, КАК СЕ ПРАВИ АГИТАЦИЯ с молитви, с клетви, с думи лъжливи, както писал още Христо Ботев, и... с полиция! https://offnews.bg/razsledvane/kak-gerb-pravi-izbori-video-172498.html

    "С Краси бяхме на среща с елементи от квартала. (...) Петров (Петър Петров, днес – 9 авг. 2017, депутат на ГЕРБ, бел.м. tisss) обикаля квартала с експертна група от роми", говори Тотев. После – всеки ден в заведенията: почерпка и разговори, основно за наркотиците, които измъчват местните хора. Набелязване блок за почистване, предлага се на ул. Сокол блок 4006. "В него имаме информация, че можем да пробием. Трудно хората се убеждават предварително. Те просто се вадят... но в момента, в който са необходими".

    "В събота ни трябват мобилни ( с лека кола - бел.м., tisss) хора да водим роми основно от Евангелистката църква, над 250 се събират там. Ще направим молитва. И както се молим за Исус, по четирима - по петима ще ги извозим да гласуват с ромски коли. Но трябва да имаме поне един наблюдател да види, че това се случва. Около 40 минути ще пеят евангелистки песни, след това отиваме да гласуват с наша помощ"... 

    По това време Тотев е областен ръководител на ПП ГЕРБ. На актива е указана още една задача: да събира телефоните номера на домоуправителите в гетото и в деня на избора "момичетата от офисите да почнат да ги прозвъняват да вадят комшиите да гласуват".

   "В петък официално има ден за размисъл, неофициално за нас няма" – казва Иван Тотев. И обяснява в кое заведение в деня за размисъл ще се агитира, като, по думите му, имало голяма вероятност да присъства и генерал Бойко Борисов.

    Следва, пак според Тотев, "много секретна информация" – поръчани са две платени статии във вестник "Марица" и 3000 броя над тиража за предизборна агитация. Гръбнак на агитацията в гетото ще са 40 цигани, на които обещали да ги назначат на работа като каналджии и изкопчии. Обещават и в перспектива... Защото "винаги ще има избори".

    "До 6 часа имаш време да възстановиш средствата. Не ги ли възстановиш, имат снимка, както на тебе, така и на твоя аркадаш…" И още: "Много секретна информация: поръчали сме две статии в…" https://offnews.bg/razsledvane/kak-gerb-pravi-izbori-video-172498.html

    Нищо лично!

    Йордан Дяков (1960): – Опитах се да ти кажа, да не вярваш на всяка платена статия, но видимо този момент не те вълнува... Като видиш подобно писание, без значение за коя партия става реч, винаги се сещай за циганина и космоса!

    G. C. B.: – Ми добре!

    Й. Д.: – Не ми пиши глупости, изборите минаха отдавна, БСП както обикновено – с цигани, с комунисти, с всякаква сган в коалиция, и пак се осра!

    G. C. B.: – Живееш в нормален район може би. Затова и си толкова печен! А аз живея до най-голямото циганско гето в Европа. Авторът на цитираната статия едва ли знае подробности, които са ми известни не от чуто и разказано, а съм очевидец и пряк участник.

    Й. Д.: – ГЕРБ спечели изборите в България, не само в твоето гето, а БСП доскоро беше в коалиция и продължава да влачи мангали депутати.

    G. C. B.: – Ако има нещо да съм съгласен с тебе, то е, че масово парламентарно представените днес партийни формации печелят избори с подобни хватки, но връх бият точно ПП ГЕРБ. Говоря за наглостта, не колко добра е която и да е днес партия в България. Бъди здрав!

    Й. Д.: –Твоето мнение си е твое, а статиите които цитираш, са платени публикации и влияят на мнението ти, което автоматично става грешно! За жалост грешниците не осъзнават, че са такива! Ако разровиш нета, ще намериш десетки статии, в които се виждат същите простотии, вършени и от другите партии, и преди всичко от ДПС и БСП, но ти не искаш, ГЕРБ са ти удобни!

    G. C. B.: – По образование съм филолог, бил съм и общински съветник в моя роден Пловдив, но съм и журналист от онези, дето не успяха да ги купят. Тъй че готов съм да чуя всякакви мнения, но изводите винаги съм си ги правил сам. Нищо не казвам за тебе – как изглеждаш в моите очи. Оставям определенията сам да си ги правиш.

    Й. Д.: – Не ми пука как изглеждам в твоите очи, ти в моите си поредният поклонник на Нинова и Доган, другото е без значение!

    G. C. B.: – Разбирам, че си от "мислещите тръстики", инак не бих влизал в този мухабет.

    Й. Д.: – Отивам да си помпя дингито (гумена лодка - бел.м., tisss) и да пусна прахосмукачка, че след малко ще е вече жега.

    G. C. B.: Ничий поклонник не съм. За съжаление не виждам читава формация, за която си струва човек да гласува, а трябва да се гласува все пак. Инак ще стане страшно. Уважение към пристрастията ти все пак!

    Й. Д.: – Целенасочено плюеш една партия, което те нарежда сред поклонниците на партиите, които с жестока пропаганда и пари от Русия се борят срещу нея. Аз заставам с цялото си съществуване зад партията, която ще държи БСП и ДПС извън управлението на страната, без значение дали се казва ГЕРБ, ТКЗС или НМСЕБЕ.

    G. C. B.: И мен ме гонят същите мераци, но ти си далеч пред мен, виждам ти само номера на фланелката отзад. И пушилката, която вдигаш.

    Й. Д.: – Ц ц ц ц, дингито ми иска малко подлепване...

    G. C. B.: Купи си нови гуми с 4 мм пластмасова подложка срещу тръни, и няма да имаш проблем с байка. Не са евтини, ама си струва: около 50 лева с вътрешните гуми "Дънлоп".

    Й. Д.: Цъ, дингито е помощната лодка на яхтата ми. Демонстрираш интерес, а не си погледнал профила ми, което затвърждава мнението ми, че си праволинеен и се интересуваш само и единствено от това, което ти се поднася... без труд, без мислене. Това за дингито беше само тест.

     G. C. B.: – Същото се отнася и до теб, мисля си.

    Й. Д.: Мисли си!

    G. C. B.: – Поне това е все още безплатно.

    Й. Д.: – Свърши, чадо! Насила хубост не става. Не държа да го гледаш; както вече казах, това е тест. Като сам не си се сетил да го видиш, а чакаш аз да ти кажа, значи не се сещаш и за други неща, чакаш да ти кажат като в пропагандните сайтове.

    G. C. B.: – Готина мисъл! Рапорт даден, рапорт приет. Вземам си бележка. Имаш ли против да кача този мухабет на стената си във фейса?

    Й. Д.: Аз отдавна нямам нищо общо със стената ти.

    G. C. B.: – Значи, нямаш против?

    Й. Д.: Май не прочете какво написах. Освен това не знам какво е мухабет.
    G. C. B.: – Да се види колко съм зле... и изобщо.

       Й. Д.: Не знам. Там цигански махали, ДПС-та… Този език не ми е понятен.

    G. C. B.: – "Ентилигентните" на мухабет му казват дискусия, дискурс, простичко казано: разговор.

    Й. Д.: Може би, но аз този език не го знам, не познавам и Ентелигенти.

    G. C. B.: Не си кофти човек, разбирам.

    Й. Д.: Е, аз се имам за кофти.

    G. C. B.: – Бе, и мен ме гонят същите дяволи.

    Й. Д.: – Събери тайфа и елате да се напивате на яхтата, не се занимавай с пропаганда, не е добро нещо!

    G. C. B.: – Че каква пропаганда е то? Ба си куче майката! Към моренцето може и да мръдна, тъй че...

    Й. Д.: – Ми споделяш пропагандни статии… Заповядай!

    G. C. B.: – Човекът е обществено животно, зоон политикон, както казват древните елини, пък не живеем в космоса, нали!

    Й. Д.: – Ще врътна една пералня и ще смръкна прахосмукачка... Чао!

    G. C. B.: – Поне риба ловиш ли, или само така?

    Й. Д.: – Ловя. В профила ми има страница с инфо, при интерес…

    G. C. B.: – Хубаво де, ще я видя таз пуста твоя страница, казах вече.

    Й. Д.: – В момента говоря за яхтата и рибата, не за профила ми.

    G. C. B.: И дотам ще стигнем. Когато хвана да се интересувам, ровя до дъно. Не пропускай, че съм журналист не само по стаж. А достатъчно ме заинтересува с твоя непрочетен профил и пр.
  
Пловдив – европейска културна столица 2019 

Plovdiv, 9 avg. 2017

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1554.)

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ПЛОВДИВЧАНИН (1554.)      Относно пасажа-цитат: "Чиновниците, рожби на политиката, живеещи или умиращи чрез нея, се с...